‘Heart of Stone’: Nieuwe film met Gal Gadot en Jamie Dornan staat nu op Netflix

Netflix heeft vandaag een nieuw prestigieus filmproject gelanceerd. Het gaat om de spionageactiethriller Heart of Stone. Die kan met Gal Gadot en Jamie Dornan alvast twee grote namen als hoofdrolspelers voorleggen. De eerste recensies daarentegen zijn wel niet overtuigd.

Netflix lanceerde de laatste jaren al heel wat actiefilms in de hoop enkele succesvolle franchises uit te bouwen. Dat begon in 2020 met Extraction met hoofdrolspeler Chris Hemsworth. Die film werd een succes, want dit jaar kwam er een vervolg en er wordt zelfs gewerkt aan een derde film. Minder succes was er in 2021 voor de actiekomedie Red Notice, nochtans de duurste Netflixfilm ooit. Nog een jaar later volgde de – eveneens zeer dure – actiethriller The Gray Man. Ook van die film zou er een sequel én een spin-off in de maak zijn.

Heart of Stone

De nieuwste actiefilm van Netflix heeft een iets kleiner budget, maar daarom zijn de verwachtingen niet minder hoog. De streamingdienst wist begin 2021 de rechten op Heart of Stone te verwerven en haalde met Gal Gadot (Wonder Woman) en Jamie Dornan (Fifty Shades) alvast twee grote namen binnen.

Verder zijn ook onder andere Alia Bhatt (RRR), Sophie Okonedo (Hotel Rwanda), Matthias Schweighöfer (Oppenheimer), Jing Lusi (Crazy Rich Asians), Paul Ready (Motherland), Jon Kortajarena (Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga) en Archie Madekwe (Midsommar) te zien. De regisseur van Heart of Stone is Tom Harper (Peaky BlindersThe Aeronauts).

Rachel Stone

In Heart of Stone volgen we Rachel Stone (Gal Gadot), die werkt als computertechnicus terwijl ze eigenlijk een undercoveragent is voor Charter, een wereldwijd spionagenetwerk dat extreem geheim is. Zij moet in actie treden wanneer MI6 te maken krijgt met een mysterieuze hacker (Matthias Schweighöfer). Die is op zoek naar de geheime MacGuffin, die gekend staat als ‘Heart’ en cruciaal is voor de werking van Charter. Stone zal al haar kunnen moeten bovenhalen om te vermijden dat Heart en dus Charter in handen valt van de vijand.

Je kan vanaf vandaag, vrijdag 11 augustus, kijken naar Heart of Stone op Netflix. De eerste reacties over de film zijn wel niet zo positief. Op IMDb scoort de film momenteel 4,7/10 terwijl de score op Rotten Tomatoes op amper 22 procent staat.

(Her)bekijk hier de trailer van Heart of Stone:

Check ook onze lijst met de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...