Iggy Azalea: “Ik heb gezien wat Britney meemaakt en ze overdrijft of liegt niet”

Zangeres Iggy Azalea heeft een lang statement uitgebracht over Britney Spears. In 2015 werkte Iggy Azalea samen met Britney. In die periode zag ze met haar eigen ogen wat de zangeres meemaakt. “Ze overdrijft of liegt niet”, klinkt het nu.

Vorige week gaf Britney Spears een emotionele getuigenis in de rechtbank. Daarbij vertelde ze over de impact van het conservatorschap op haar leven. Zo mag ze niet zelf beslissen wanneer ze haar vrienden kan zien die in de buurt wonen. Daarnaast mag ze ook geen doktersafspraak regelen om haar spiraaltje te laten weghalen. Heel wat celebrities deelden na de getuigenis al hun steun voor Britney en nu is daar ook Iggy Azalea die vanuit haar eigen ervaringen spreekt.

“Britney overdrijft of liegt niet”

Iggy Azalea deelde haar statement via Twitter. Daarin legde ze uit dat ze met haar eigen ogen kon zien wat Britney meemaakt en dat niets van haar getuigenis overdreven of onwaar is. “Het is op z’n allerminst menselijk fatsoen om een persoon te verwijderen waarvan Britney heeft aangegeven dat hij schadelijk is. Dit zou illegaal moeten zijn.”

“In de periode dat ik met haar samenwerkte in 2015 heb ik met m’n eigen ogen het gedrag van haar vader gezien waarover Britney vorige week sprak. Ik wil haar steunen en met de wereld delen dat ze niet overdrijft of liegt. Ik zag hoe de meest bizarre en banale dingen gecontroleerd werden zoals hoeveel frisdrankjes ze mocht drinken. Wat heeft dat zelfs voor nut?”

Later haalt ze ook een voorbeeld aan. “Haar vader wachtte tot het laatste moment voor ons optreden op de BMA’s toen ik backstage in de kleedkamer was om me een NDA onder de neus te duwen. Als ik dat niet zou tekenen, zou hij me niet op het podium laten. De manier waarop hij mij dwong om het contract te tekenen, klonk gelijkaardig aan de dingen die Britney vertelde over haar shows in Las Vegas. Jamie Spears heeft een gewoonte van mensen documenten te laten ondertekenen onder dwang zo lijkt het. En Britney zou niet verplicht moeten worden om samen te leven met die man, die duidelijk een negatieve invloed heeft op haar mentale gezondheid.”

Lees hier de tweet van Iggy Azalea:

Verzoek afgewezen

Ondertussen raakte al bekend dat de rechtbank het verzoek van Britney Spears heeft afgewezen. Daardoor blijft Jamie Spears dus conservator van zijn dochter. Bessemer Trust, die de zakelijke kant regelt samen met Jamie Spears, diende wel een verzoek in om af te treden als conservator.

Volgens de firma heeft de getuigenis van Britney duidelijk gemaakt dat het conservatorschap niet wenselijk is voor de zangeres. Daardoor willen ze er niet langer deel van uitmaken. Het is nu nog afwachten wat de rechtbank hierover beslist en of Jamie Spears dan alleen verantwoordelijk blijft over de zakelijke kant. Jodi Montgomery blijft voorlopig verantwoordelijk voor de persoonlijke zaken.

Meer
Lees meer...