Ja, zelfs jouw Tinder-profiel kan makkelijk gehackt worden! Maar zo kan je het voorkomen

Ja, zelfs jouw Tinder-profiel kan makkelijk gehackt worden! Maar zo kan je het voorkomen

Slecht nieuws voor wie graag aan ’t swipen gaat op Tinder want de populaire datingapp valt blijkbaar heel makkelijk te hacken. Het onderzoeksteam van de firma Checkmarx ontdekte dat hackers eenvoudig alle foto’s kunnen bekijken en zelfs veranderen. Daarnaast kunnen ze ook zien wie jij liket en wie niet. Gelukkig is er een simpel trucje om te voorkomen dat ook jij gehackt wordt.

In de zes jaar dat Tinder bestaat heeft het al voor 20 miljard matches gezorgd en wordt het in bijna ieder land ter wereld gebruikt. Het is daarmee de populairste datingapp ter wereld.

Twee grote veiligheidslekken in Tinder

De onderzoekers van de firma Checkmarx waren dan ook verbaasd toen ze enkele maanden geleden ontdekten hoe eenvoudig Tinder te hacken valt. Ze stapten met hun ontdekking naar de makers van de populaire applicatie en stelden oplossingen voor, maar tot nu toe kwam er van Tinder geen reactie. Daarom besloot Checkmarx om alles publiekelijk te maken.

Tinder heeft volgens de onderzoekers twee grote veiligheidslekken die zowel bij Android als bij iOS voorkomen. Om gehackt te kunnen worden, moet de hacker wel op hetzelfde wifinetwerk als jij zitten.

Foto’s veranderen en zien wie je liket

Hackers kunnen dan eenvoudig meevolgen wat jij doet op de applicatie. De foto’s die op Tinder staan zijn niet beveiligd en kunnen dus eventueel zelfs veranderd worden door een hacker met slechte bedoelingen.

Daarnaast kunnen de hackers van Checkmarx zien wie je liket en wie niet. Ook die informatie zou door criminele hackers kunnen gebruikt worden om er geld mee te verdienen.

Hoe voorkomen dat jouw Tinder-profiel gehackt wordt?

Hoewel het hacken volgens de onderzoekers heel eenvoudig is, is het ook niet moeilijk om te voorkomen dat iemand meekijkt op jouw profiel.

Een hacker die jouw foto’s en/of likes wil zien, moet namelijk op hetzelfde wifinetwerk als jij zitten. Vermijd dus om op Tinder te gaan als je op een publieke wifi zit in het station, op cafĂ© of ergens anders en je hoeft je geen zorgen te maken.

Check hier hoe eenvoudig Tinder te hacken valt:

Gesponsorde artikelen