Kijkcijfers ‘Friends’ opnieuw fors omhoog na overlijden Matthew Perry

Een maand geleden overleed acteur Matthew Perry. Zijn overlijden zorgde over de hele wereld voor heel wat verbaasde en emotionele reacties. Ondertussen hebben zijn familie en vrienden afscheid genomen van de acteur, maar ook fans hadden zo hun manier om hem te eren. De kijkcijfers van Friends zijn namelijk net na zijn dood opnieuw de hoogte ingeschoten.

De serie Friends is een van de populairste sitcom aller tijden. De laatste aflevering op televisie verscheen in 2004, maar toch wordt de reeks nog steeds volop bekeken. Hoewel het dus nog elk jaar op miljoenen kijkers kan rekenen, ging dat aantal vorige maand nog eens de hoogte in. Dat kwam door het overlijden van acteur Matthew Perry die tien seizoenen lang de rol van Chandler speelde.

Matthew Perry

Acteur Matthew Perry was de laatste jaren in heel wat series en films te zien, waaronder in 17 Again en Beverly Hills 90210. Maar zijn belangrijkste rol was zonder twijfel die van Chandler Bing in de sitcom Friends. Die rol speelde hij van 1994 tot 2004.

In die periode kreeg Perry te maken met een alcohol- en drugsverslaving. Daarbij liet hij weten zich niet veel meer van de periode op de set van Friends te herinneren. Maar toch wist hij wel nog hoe de cast altijd als een familie heeft aangevoeld. Ook na zijn tijd bij Friends bleef de acteur worstelen met zijn mentale gezondheid. Uiteindelijk stierf hij op 28 oktober in zijn huis in Hollywood.

Stijging kijkcijfers

Ondertussen zijn de kijkcijfers van de maand oktober bekend en daarbij meldt Deadline dat Friends de dag na het overlijden van Perry een enorme piek kende. Op één dag tijd kon de reeks in de Verenigde Staten op 583 miljoen kijkminuten rekenen, waarmee het meteen op een zevende plek in de weeklijst van 23 tot 29 oktober terechtkwam. Ook in de rest van de wereld kenden de kijkcijfers een enorme boost na zijn overlijden.

Friends is te zien op Netflix. Bekijk onze lijst met 50 beste series op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...