Lego komt met ‘Twilight’-set

Goed nieuws voor de fans van Lego en Twilight want binnenkort kan je je eigen Cullen House in huis halen. Dat heeft Lego deze week officieel laten weten. Het huis werd ontworpen door een fan en komt uit onder de noemer Lego Ideas. Wanneer de set precies zal uitkomen, is nog niet bekend.

De eerste Twilight kwam ondertussen al vijftien jaar geleden uit. Toch is de hype nog niet gaan liggen en kijken fans van toen al te graag nog eens terug naar de filmreeks. Sommigen zullen het nieuws van Lego dan ook met open armen ontvangen. Het huis van personage Edward Cullen (Robert Pattinson) is binnenkort namelijk zelf te bouwen.

Lego Ideas

Lego heeft al enkele jaren het Lego Ideas-project. Daarbij kunnen verschillende mensen hun ontwerpen en ideeën insturen. Die plannen worden dan door andere fans beoordeeld en aan de hand van een stemming wordt een ranglijst opgesteld. Uit die ranglijst kiest Lego uiteindelijk enkele ideeën die ook echt zullen worden uitgebracht.

In het verleden kregen we zo al het kantoor uit The Office, de appartementen uit Friends, het huis uit Home Alone en een typemachine in Lego. Nu komt er dus opnieuw een gebouw uit een populair filmproject.

Cullen House

De komende twee projecten uit die ranglijst zijn een nieuwe Botanical Garden én Twilight: Cullen House. Dat laatste project wordt bij jongvolwassenen alvast met open armen ontvangen. De set zou 2.995 steentjes bevatten én heeft ook vier minifiguurtjes. Het gaat daarbij om Edward, Bella, Carlisle en een Jacob zonder T-shirt.

Wanneer de set precies uitkomt, is nog niet bekend. Kenners denken alvast dat de release pas voor eind 2024 of begin 2025 zal zijn.

Meer
Lees meer...