Man verkleedt zich als oude vrouw en gooit cake op Mona Lisa “voor de planeet”

Opvallende beelden uit het Louvre. Bezoekers deelden op Twitter namelijk beelden van een man die zich voordeed als oude vrouw in een rolstoel. Die man stond ineens op om het populairste kunstwerk, de Mona Lisa, met cake te bekladden. Door het glas rond het schilderij lukte dat niet meteen, maar dat hield de man niet tegen. Uiteindelijk is hij naar buiten geleid.

Wie gisteren, op zondag 29 mei, een bezoekje bracht aan het Louvre in Parijs kreeg waar voor zijn geld. In het museum was namelijk een man aanwezig die zichzelf had verkleed als oude vrouw. De man had zelfs een rolstoel bij, waardoor hij bij sommige kunstwerken vooraan kon plaatsnemen. Een van die werken was de Mona Lisa, waar de man uiteindelijk toesloeg. Om aandacht te vragen voor het klimaat gooide hij cake op het glas rond het schilderij.

“Denk aan de planeet”

Het voorval vond plaats op zondag 29 mei. Tijdens een drukke dag in het Louvre werden sommige bezoekers opgeschrikt door een wel heel bizarre situatie. Het leek namelijk alsof een oude vrouw uit haar rolstoel rechtstond op cake op de Mona Lisa te gooien. Maar uiteindelijk bleek het een jongeman te zien die zich voordeed als oude vrouw. Hij bekladderde het beschermglas van het kunstwerk, waarna hij zelfs probeerde om het glas te breken. Daarnaast gooide hij ook rozen in de lucht.

Uiteindelijk werd de man door de security gevat en naar buiten geleid. Tijdens zijn uittocht riep de jongeman het publiek toe. “Denk aan de planeet. Er zijn mensen die de planeet aan het vernietigen zijn. Dat is waarom ik dit heb gedaan”, klonk het. De security bracht de man na het voorval naar de politie.

Bekijk de beelden hier:

Meer
Lees meer...