Mattel kondigt pretpark rond Barbie, Hot Wheels en ander speelgoed aan

Het is Mattel menens om zijn vele bekende speelgoed de komende jaren te verzilveren. Na het succes van de film Barbie plant het bedrijf niet alleen heel wat meer films. Er is ook een volledig pretpark op komst in Glendale in Arizona in de Verenigde Staten. Er zijn onder andere plannen voor een echt Barbie Beach House en een achtbaan van Hot Wheels.

Toen Mattel in 2018 met Ynon Kreiz een nieuwe CEO aanstelde, ging het niet zo goed met het bedrijf. Kreiz, die eerder aan de slag was bij het Nederlandse Endemol, moest nu het moederhuis van Barbie uit het slop trekken na enkele jaren van tegenvallende verkoopscijfers. De nieuwe CEO besloot de bekende merken van Mattel meer uit te spelen en zo ontstond het idee van een Mattel Cinematic Universe. Dat resulteerde al in het megasucces van de film Barbie en plannen voor nog 14 andere films.

Daarbovenop komt er ook nog een heus pretpark rond alle speelgoed van Mattel. Dat park kreeg de naam Mattel Adventure Park en zal in 2024 openen in de Verenigde Staten, meer specifiek in Glendale, Arizona. Het enorme park wordt 9 hectare groot en zal grotendeels overdekt zijn. Op die manier hebben bezoekers geen last van de enorme hitte die er in die regio soms kan zijn.

Barbie Beach House

Mattel Adventure Park krijgt twee Hot Wheels-achtbanen: de Hot Wheels Bone Shaker voor families en de Hot Wheels Twin Mill Racer voor wie van iets meer avontuur houdt. Daarnaast komt er ook een minigolf met banen die geïnspireerd zijn op onder andere Magic 8 Ball, Pictionary en andere spellen. UNO vormt het thema voor een grote klimattractie. Thomas & Friends: World of Sodor is dan weer terug te vinden in een grote gezinsattractie met een binnenspeeltuin voor de kleinste fans. Er komt ook enorm lasergamespel in een fort dat lijkt op Castle Grayskull, bekend van Masters of the Universe en He-Man.

Het pronkstuk van het park wordt ongetwijfeld een volledig uitgewerkt Barbie Beach House. Daarin is onder andere plaats voor een enorme kleerkast, de Barbie Dream Closet Experience, met Barbie als hologram. Er komt bovenop het huis ook een rooftopbar en -restaurant.

Meer
Lees meer...