‘Mean Girls’ vanaf nu te zien in de bioscoop

Sinds vorige maand is de remake van Mean Girls in heel wat landen al te zien. Bij ons was het wachten tot deze week, maar nu kunnen ook Belgische fans van de film terug in de bioscoop terecht. In de nieuwe versie krijgen we hetzelfde verhaal en dezelfde personages te zien, maar wel in een volledig nieuw jasje.

Wie denkt een kopie te zien van de originele Mean Girls is eraan voor de moeite. De remake is namelijk een musicalversie met actrice en zangeres Renée Rapp in de rol van Regina George. Op sociale media werd de film niet heel warm ontvangen, maar toch vinden anderen hem dan weer hilarisch omdat de makers zichzelf ook niet te serieus lijken te nemen. Vanaf deze week kunnen ook Belgische bezoekers daar dus een oordeel over vellen.

Mean Girls

De originele Mean Girls verscheen in 2004 en is nog steeds een van de populairste films in zijn genre. Het verhaal gaat over Cady die na jaren thuisonderwijs naar een normale middelbare school trekt. Daar krijgt ze natuurlijk meteen te maken met alle positieve, maar ook negatieve zaken die zo’n echte school te bieden heeft. Waaronder ook popular girl Regina George.

Hoewel ze al snel in het groepje van de Plastics wordt opgenomen, loopt het toch fout. In eerste instantie is Cady daar namelijk om hen te bespieden, maar al snel raakt ze ook gevangen in het net van Regina George. Wanneer die haar teleurstelt, maakt ze het haar taak om wraak te nemen. Maar dat loopt fout af.

Nieuwe versie

In de nieuwe film gaat het om een musicalversie die gebaseerd is op de Broadwaymusical van Mean Girls. Fans zullen dus ook de songs uit de musical te horen krijgen mét bijhorende choreografie. In de film werd dan ook zangeres en actrice Renée Rapp gecast. Zij speelde eerder al de rol van Regina George in de musical.

Naast Rapp zijn ook onder andere Christopher Briney (The Summer I Turned Pretty), Ashley Park (Emily in Paris), Angourie Rice (Honor Society), Jenna Fischer (The Office) en Tina Fey, die het verhaal ook schreef, te zien.

Bekijk de trailer van Mean Girls hier:

Mean Girls is nu te zien in de bioscoop

Meer
Lees meer...