Netflix voegt binnenkort ’24’ toe aan zijn aanbod

Voor fans van de misdaadreeks 24 is er goed nieuws: Netflix gaat de serie binnenkort aan zijn aanbod toevoegen. Voorlopig gaat het alleen om de acht originele seizoenen die van 2001 tot en met 2010 te zien waren.

Met 24 haalt Netflix een dikke naam binnen. Na de saaie filmmaand van mei meldde het streamingplatform dat er in de maand juni twintig grote titels naar Netflix komen. De film- en serieliefhebbers onder ons weten de komende maand weer wat te doen.

Real-time misdaden

De serie 24 volgt agent Jack Bauer (gespeeld door Kiefer Sutherland), die chef is van een fictieve anti-terreurorganisatie in Los Angeles. In een race tegen de klok probeert Bauer verschillende terroristische aanslagen te vermijden. Kenmerkend aan de serie is dat alles in real-time gebeurt, wat betekent dat één minuut in de serie ook echt één minuut duurt. Eén aflevering duurt precies één uur en ieder seizoen bevat 24 afleveringen.

De thrillerserie verscheen voor het eerst in 2001 op FOX. Vanaf de eerste aflevering was 24 meteen een wereldwijd succes. Niet zo verwonderlijk dus dat er maar liefst zeven vervolgseizoenen werden gemaakt. In 2002 won hoofdrolspeler Kiefer Sutherland een Golden Globe voor beste acteur in een televisieserie en in 2004 kreeg 24 er uiteindelijk ook eentje voor beste televisieserie. Op 24 juni, een zeer toepasselijke datum, zijn de acht seizoenen van 24 te bekijken op Netflix. Op het negende seizoen zal het waarschijnlijk nog even wachten zijn.

Spin-offs

Officieel is er ook nog een film die bij het verhaal hoort, 24: Redemption, maar deze zal nog niet te zien zijn op 24 juni. Naast de 8 seizoenen uit de originele serie, werden ook twee spin-offs ontwikkeld, genaamd 24: Live Another Day en 24: Legacy. Of Netflix deze naar verloop van tijd ook zal toevoegen, is voorlopig onbekend.

Meer
Lees meer...