‘Napoleon’ is groot succes in Belgische bioscopen

Sinds vorige week is Napoleon van regisseur Ridley Scott te zien in de Belgische bioscoop. Daarin is acteur Joaquin Phoenix te zien in de rol van de Franse generaal. De eerste dagen waren alvast een groot succes, want al meer dan 100.000 bezoekers zagen de film in een bioscoop in ons land. Meteen een record voor regisseur Scott.

De nieuwste film van Ridley Scott is sinds woensdag 22 november te zien in de Belgische bioscopen en na nog geen vijf dagen staat de teller al op 100.000 bezoekers. Dat is best opvallend voor een historische film zoals Napoleon. Zeker omdat de release buiten een vakantieperiode viel.

Napoleon

Napoleon vertelt het verhaal van de Franse keizer Napoleon Bonaparte. De film volgt de stormachtige opkomst van de Franse generaal naar de top van de macht. Dat alles wordt afgespiegeld tegenover zijn verslavende en wispelturige relatie met zijn enige ware grote liefde, Joséphine.

De rol van Napoleon Bonaparte wordt gespeeld door acteur Joaquin Phoenix. Ook Vanessa Kirby (Mission: ImpossibleThe Crown) is erbij als Joséphine. Verder bestaat de cast ook nog onder andere uit Tahar Rahim (The Serpent) als Paul Barras, Ben Miles (The Crown) als Caulaincourt, Matthew Needham (House of the Dragon) als Lucien Bonaparte, Youssef Kerkour (House of Gucci) als Marshal Davout en Ludivine Sagnier (Peter Pan) als Thérésa Tallien.

Record voor Scott

Al sinds vorige week zitten de bioscoopzalen voor Napoleon goed vol. Bij avondvertoningen bleven vaak enkel de eerste paar rijen over en zelfs de vertoningen vroeger op de dag bleken succesvol. Dat resulteerde in een knap bezoekersaantal van meer dan 100.000 na slechts enkele dagen.

Voor regisseur Ridley Scott is dat een record in ons land. Eerdere films van de regisseur zoals House of Gucci en Gladiator deden het aanzienlijk minder goed in de eerste week. Het valt af te wachten of de cijfers van de eerste dagen ook de komende periode nog zullen worden verdergezet.

Bekijk de trailer van Napoleon hier:

Meer
Lees meer...