Nieuw schooljaar, nieuwe kinderkamer

Het nieuwe schooljaar is in aantocht en dat betekent een frisse start. Een nieuw schooluniform, nieuwe kleurpotloden of een nieuwe boekentas… Daarnaast kun je ook de slaapkamer van je zoon- of dochterlief in een nieuw kleedje steken. Je kind is immers alweer een jaartje ouder, dus een nieuw thema in de kinderkamer is geen slecht idee om de maand september mee te starten. In dit artikel geven we je enkele leuke ideeën! 

Speelparadijs

Een slaapkamer gebruik je uiteraard om te slapen, maar voor veel kinderen is het ook hun eigen (kleine) speelparadijs. Naargelang de leeftijd van je kind, zorg je voor geschikt speelgoed. Extra leuk: hang een klimrek aan de muur of bevestig een glijbaan aan het kinderbed zodat je kind ‘s ochtends uit bed kan glijden. Let erop dat het klimrek van uitstekende kwaliteit is, want je wil geen splinters terugvinden in die schattige kinderhandjes. Het is belangrijk dat je kind naar hartelust kan spelen, maar wanneer hij of zij ‘s avonds gaat slapen, moet de rust wederkeren. Zorg dus voor voldoende kasten, boxen en manden om al dat speelgoed netjes op te ruimen.

Huiswerk maken

Kinderen die al wat ouder zijn, gemiddeld vanaf 6 jaar, moeten ook thuis nog rekenoefeningen maken of een boekje lezen. Ook in het nieuwe schooljaar zal je kind al snel huiswerk meekrijgen. Om in alle rust en stilte dit huiswerk te kunnen maken, is het een goed idee om een bureautje te installeren in de slaapkamer. Op deze manier wordt je kleine spruit niet afgeleid door huisdieren, broers of zussen. Je hoeft heus niet de hele tijd naast je kind te zitten, geef hem of haar de kans om de oefeningen eerst alleen te maken. Bij vragen kan je natuurlijk altijd te hulp schieten.

Goede nachtrust

Na een dagje leren en spelen op school, huiswerk maken en vervolgens nog wat springen op de trampoline, is je kind wellicht doodmoe. Tijdig naar bed gaan en voldoende uurtjes slapen, is dan ook superbelangrijk. Vouwgordijnen zorgen voor een goede verduistering, waardoor het lekker donker is in de kamer en je zoon of dochter beter zal slapen. Zeker als school nog maar pas opnieuw begonnen is, gaat de zon pas onder als je kind al lang in bed ligt en dan is het belangrijk dat je de slaapkamer goed kan verduisteren. Daarnaast is een lekker comfortabel bed onontbeerlijk voor een kwalitatieve nachtrust en de zoetste dromen.

Meer
Lees meer...