Nieuw te streamen deze week: Een speciale aflevering van ‘Invincible’, ‘Steel Magnolias’ is terug, ‘Zillion’, ‘They Cloned Tyrone’ en ‘The Beanie Bubble’ zijn nieuwe films en ‘Zillion, The Lost Tapes’ geeft een blik achter de schermen van de discotheek

We bevinden ons in het hartje van de zomer en dat merken we deze week ook aan het streamingaanbod. Het aantal nieuwe titels is deze week eerder beperkt, zeker bij de series, maar zelfs een rustige week wil zeggen dat er keuze te over is. Zo heeft Netflix met They Cloned Tyrone een opmerkelijke nieuwe film uit en kan je je luidsprekers aan flarden knallen met Zillion, te vinden op Streamz. Een overzicht van de beste nieuwe titels van de week!

Series

Op het tweede seizoen van de ambitieuze animatiereeks Invincible op Prime Video is het nog wachten tot begin november, maar omdat fans al twee jaar op nieuwe afleveringen aan het wachten zijn is er wel een zoethoudertje gedropt. In een speciale prequel-aflevering krijgen we meer te zien over Atom Eve, een personage met de stem van Gillian Jacobs. Atom Eve heet ook wel Samantha Wilkons en is een bijzonder meisje dat op jonge leeftijd haar superkrachten ontdekt, tot wanhoop van haar ouders. Terwijl Eve haar roeping als superheldin probeert te volgen, moet ze in het reine komen met haar duistere verleden. Maar ze ontdekt ook familieleden, waarvan ze het bestaan niet wist.

Op Streamz kunnen we naar Without Sin kijken, een vierdelige Britse televisiedramaserie waarin de hoofdrol wordt vertolkt door Vicky McClure Ze speelt een moeder die drie jaar geleden haar dochter verloren is die naar alle waarschijnlijkheid om het leven gebracht is door de drugdealer Charles, die de moord nooit bekende. Dat lijkt te veranderen wanneer hij Stella een audiobericht stuurt: hij wil met haar afspreken in de gevangenis om zíjn kant van het verhaal te vertellen. Stella hoopt eindelijk antwoorden te krijgen over de precieze toedracht van de moord op haar dochter.

Voor de liefhebbers van romantiek en vriendschap is op Netflix het derde seizoen van Steel Magnolias te vinden. Die reeks draait rond drie vriendinnen – Maddie, Dana en Helen – die elkaar al sinds hun schooltijd kennen en intussen dus al heel wat samen hebben meegemaakt. En ook in het derde seizoen staan er moeilijke keuzes te wachten op gebied van leven, liefde en carrière. En, zo spreekt Netflix raadselachtig, er staan ook een aantal “romantische verrassingen” en “onverwachte gevolgen” op het programma.

Film

Nu na Close en Rebel ook Zillion te zien is op Streamz zijn op die streamingdienst de drie grootste Vlaamse fictiefilms van vorig najaar te bekijken. De film van Robin Pront over de opkomst en ondergang van Frank Verstraeten en de discotheek Zillion werd een gigantische bioscoophit en werd eveneens bekroond met vier Ensors, waaronder een prijs voor de acteerprestatie van Matteo Simoni als de illustere Dennis Black Magic. Overigens, een tweedelige documentaire over die Dennis Black Magic is al langer op Streamz te vinden en daar is nu ook een docureeks over het leven in en naast de legendarische discotheek bij gekomen. Daarover hieronder meer.

Op Streamz+ is ook nog Bull (2021) te vinden, een meer dan prima prent over een ooit gevreesd bendelid dat nu reeds tien jaar afwezig is in het dorpje waar hij terreur zaaide. Hij keert terug op zoek naar zijn voormalige kompanen die hem belazerd hebben en aast op hun bloed. Terwijl hij het pad van gerechtigheid bewandelt, gaat hij tevens op zoek naar zijn vermiste zoon.

Op Netflix valt They Cloned Tyrone aan te stippen, een internationaal goed ontvangen prent van Juel Taylor, die ook het script van Creed II schreef. Deze keer is de hoofdfiguur in zijn verhaal de lokale drugsdealer Fontaine die de ochtend nadat hij door zijn rivaal Isaac werd doodgeschoten opnieuw ontwaakt alsof er niets is gebeurd. Samen met Slick Charles en Yo-Yo wil hij dit vreemde incident onderzoeken. Hun aanwijzingen leiden naar een samenzwering van de overheid die experimenten verricht op de zwarte bevolking.

Docu

Zoals gezegd is er deze week meer Zillion dan de film alleen. In de vierdelige reeks Zillion, The Lost Tapes wordt op Streamz een beeld geschetst van hoe het er destijds aan toe ging in de legendarische discotheek. Dat wordt gedaan aan de hand van nooit eerder getoonde beelden, foto’s en documenten uit het privé-archief van Frank Verstraeten en getuigenissen van zij die er destijds bij waren.

Ook op Streamz is nu de eerste aflevering te zien van de documentairereeks Superpowered: The DC Story. Hierin wordt dieper ingegaan op de geschiedenis van de bijna negen decennia durende geschiedenis van het superheldenuniversum van DC, dat tegenwoordig eigendom is van Warner Bros. De superhelden, waaronder Superman, Batman en Wonder Woman, spelen voor velen een grote rol in hun leven. De drie afleveringen bevatten interviews met de filmmakers en de acteurs die de helden van de graphic novel naar het scherm hebben gebracht.

In de knappe documentaire The Deepest Breath op Netflix volgen we de Italiaanse wereldkampioen freediven – duiken zonder zuurstofflessen, puur op eigen adem – Alessia Zecchini. De kampioene is vastbesloten om een nieuw wereldrecord freediven te vestigen. Deelnemers krijgen vaak black-outs bij het opstijgen, waardoor de hulp nodig is van veiligheidsduikers zoals Stephen Keenan, een vrijgevochten Ierse avonturier die verliefd werd op de sport. Alessia en Stephen hebben een speciale band opgebouwd en trainen samen in deze documentaire om in een lange tunnel onder de Rode Zee te duiken.

In de documentaire Unknown: Cave Of Bones, ook op Netflix, volgen we dan weer iemand met een andere passie: paleoantropoloog Lee Berger. Die is in Zuid-Afrika op het oudste kerkhof ter wereld gestuit. De ondergrondse aanwijzingen van meer dan 250.000 jaar oud onthullen dat de botten niet menselijk zijn. Volgens Lee en zijn team betreft het een oeroud, aapachtig wezen met kleine hersenen dat complexe begrafenisrituelen uitvoerde. De vondst die in deze documentaire wordt bestudeerd, zal mogelijk alles veranderen wat we weten over de evolutie van mensachtigen en de oorsprong van het geloof.

Op Disney+ wordt er ook over onopgeloste materie gebogen: in de driedelige reeks The Lesson Is Murder – waarvan de drie afleveringen nu al beschikbaar zijn – opent psycholoog en voormalig profiler voor de FBI samen met haar studenten crimonologie een aantal zaken waarin seriemoordenaars veroordeeld zijn, maar waarin nog steeds een aantal vragen onbeantwoord blijven.

Meer
Lees meer...