‘No Time To Die’-regisseur verklapt hoeveel tijd er sinds ‘Spectre’ verstreken is

No Time To Die is niet zomaar “een Bondfilm”. Het is de laatste keer dat Daniel Craig de bekendste spion ter wereld vertolkt en dat is ook aan het verhaal te merken. James Bond zoals we hem in de laatste vijf films gekend hebben, rondt z’n verhaal af. In een speciale behind the scenes-video geeft regisseur Cary Fukunaga meer informatie over de prent.

Daniel Craig kruipt voor de laatste keer in de huid van superspion James Bond. De laatste keer dat fans hem in het maatpak van 007 zagen, ging hij ervan door met z’n nieuwe liefde Madeleine Swann, om van een rustig pensioen te genieten.

Gevaarlijker dan iedereen die hij ooit heeft ontmoet

Maar zo rustig blijkt dat niet te zijn, want Bond wordt in No Time to Die opnieuw in het werkveld gezogen. Hij gaat akkoord om z’n goede vriend Felix Leiter (Billy Magnussen) en de CIA te helpen. En dat plaatst hem recht tegenover Safin (Rami Malek), een bad guy die gevaarlijker is dan iedereen die hij ooit heeft ontmoet.

Da’s hoe Cary Fukunaga, de regisseur van de nieuwste Bondfilm, de slechterik beschrijft. Dat doet ie in een speciale behind the scenes-filmpje, dat op het YouTube-kanaal van James Bond is verschenen. Fukunaga verklapt ook hoeveel tijd er verstreken is sinds Spectre.

De climax

“Na vijf jaar op pensioen, wie is hij geworden?” Op die vraag geeft No Time To Die een antwoord, volgens regisseur Fukunaga. De film is “de climax van alles wat Bond geworden is, alles wat ie gezien heeft, het trauma en het verlies”, klinkt het in de voice-over.

Het is de laatste keer dat Daniel Craig het personage zal spelen. En dat heeft reden. Craig wilde namelijk dat z’n verhaal een “echt einde” zou krijgen, en het ziet ernaar uit dat dat er in No Time To Die ook echt zit aan te komen.

No Time To Die (met een theme song van Billie Eilish) is vanaf 8 april in de bioscoop.

Meer
Lees meer...