Left Right
scrollTop top

Nog nooit gebeurd! Marlboro verlaagt prijs van nieuw pakje sigaretten met 50 cent … En er zitten er evenveel in


Nog nooit gebeurd! Marlboro verlaagt prijs van nieuw pakje sigaretten met 50 cent … En er zitten er evenveel in

Sinds kort is er een nieuw pakje Marlboro van 20 sigaretten op de markt, dat verbazend genoeg, goedkoper is dan de gewone en light pakjes. Er zitten evenveel sigaretten in en op het eerste zicht is er niet veel verschil. Toch kosten ze een halve euro minder. 

De nieuwe pakjes van Marlboro kosten 6 euro. Dat is een halve euro goedkoper dan de vorige pakjes van 20 sigaretten en de light versie. Er zit evenveel in en aan de verpakking is op het eerste zicht niet veel gesleuteld. De reden van de goedkopere pakjes, blijft een raadsel.

“Een daling van 8%, dat is uitzonderlijk”

Waarom ze een halve euro goedkoper zijn, daar kon Philip Morris, producent van Marlboro niet op antwoorden. “Over onze prijzen wordt niet gecommuniceerd,” klonk het aan de andere kant van de lijn. Als Marlboro hiermee doorgaat, lijkt de langverwachte prijzenoorlog in de tabakswereld te zijn begonnen. Luk Joossens, expert tabakspreventie bij de Stichting tegen Kanker vindt het alvast een uitzonderlijke zet van Marlboro. “Een prijsverlaging is op zich al bijzonder, en zo’n grote daling hebben we in de laatste 30 jaar niet gezien. Normaal stijgt de prijs met 20 of 30 cent, maar een daling van 8% op de prijs van tabak, is uitzonderlijk.”

“Als hij niets doet, is Van Overtveldt medeplichtig aan longkanker”

Volgens Joossens moet de regering hier onmiddellijk op reageren. “Als Minister Van Overtveldt de accijnzen nu niet verhoogt ten gevolge van deze lagere tabaksprijs, voert hij mee promotie en is hij medeplichtig aan longkanker.” Minister van Financiën Johan Van Overtveldt pleitte in januari al voor een verlaging van de tabaksaccijnzen, maar stootte daarbij op verzet van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block: “De accijnzen op tabak verlagen om zo de verkoop aan te zwengelen met het oog op hogere inkomsten voor de staat, is in strijd met dat engagement.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…