Amazon Prime Video sluit deal met team achter ‘Fool Me Once’ van Netflix voor het maken van nieuwe serie ‘Lazarus’

Amazon heeft een belangrijke slag thuisgehaald in de streamingstrijd. Het wist namelijk het team achter de zeer succesvolle Netflixserie Fool Me Once aan zich te binden. Zij zullen voor Prime Video de nieuwe reeks Lazarus maken.

De populairste Netflixreeks van het moment is de thriller Fool Me Once. De limited series verscheen op maandag 1 januari op Netflix en is ondertussen uitgegroeid tot een van de best bekeken series ooit op de streamingdienst.

Fool Me Once is een bewerking van het gelijknamige boek van de populaire Amerikaanse auteur Harlan Coben. Netflix verfilmde de voorbije jaren al zeven van zijn boeken en heeft plannen voor nog twee nieuwe series.

Lazarus

Daarnaast gaat Harlan Coben ook aan de slag voor Prime Video. Dat doet hij samen met scenarist Danny Brocklehurst, die al vijf boeken van Coben tot een serie herwerkte. Voor Prime Video zal het duo een reeks maken die niet gebaseerd is op een boek, maar op een verhaal waar de twee samen aan gewerkt hebben. De reeks kreeg voorlopig de werktitel Lazarus.

Lazarus vertelt het verhaal van een man die na de zelfmoord van zijn vader naar huis terugkeert. Daar gebeuren er echter steeds meer zaken die hij niet kan verklaren. Zo raakt hij steeds meer verstrikt in een reeks onopgeloste moorden. De dood van zijn vader en de onopgeloste moord op zijn zus 25 jaar geleden blijven hem dan ook teisteren. “Het is een voortstuwende en bijzonder aangrijpende mysteriethriller met een extra dosis sfeer en psychologische horror”, klinkt het bij Variety.

Sam Claflin

De hoofdrol in Lazarus wordt gespeeld door Sam Claflin (Hunger Games, Daisy Jones & the Six). Hij – Laz genaamd – is een gerespecteerde forensisch psycholoog die al zijn hele leven vlucht voor de pijn uit zijn verleden. Zijn terugkeer naar huis doet hem die pijn eindelijk onder ogen komen.

Alexandra Roach (Kiling Eve) speelt dan weer Jenna Lazarus, de zus van Laz en de vermoorde Sutton. Zij heeft zich na de dood van haar zus toegelegd op het spirituele, maar moet nu ook opnieuw de echte wereld onder ogen komen. Bill Nighy (Living) is dan weer gecast als Doctor Lazarus, de vader van Laz, Jenna en Sutton.

Het is nog niet bekend wanneer Lazarus op Prime Video zal verschijnen.

Meer
Lees meer...