Krijgt ‘Sex Education’ een spin-off? Makers sluiten het niet uit

Volgende maand, op 21 september, verschijnt het laatste seizoen van Sex Education op Netflix. Daarin zien we een laatste keer alle populaire personages samen. Maar toch lijkt het nog niet definitief gedaan te zijn met Sex Education. Maker Lauren Dunn sluit een spin-off namelijk niet uit.

Het vierde seizoen van Sex Education zal op 21 september op Netflix verschijnen. Dat het seizoen er helemaal anders zal uitzien dan de voorgaande seizoenen, is niet verrassend. Vorig seizoen zagen we namelijk hoe Moordale zijn deuren moest sluiten en hoe Maeve naar de Verenigde Staten vertrok.

In het nieuwe seizoen zullen er ook enkele acteurs niet meer te zien zijn. Zo werd al bekendgemaakt dat onder andere  Simone Ashley (Olivia)Patricia Allison (Ola)Tanya Reynolds (Lily) en Rakhee Thakrar (Emily) niet zullen terugkeren. Even later volgde ook het officiële nieuws dat het vierde het laatste seizoen zou worden. Even leek het dus officieel over and out, maar dankzij maker Lauren Dunn is er nu toch nog een sprankeltje hoop.

Sex Education seizoen 4

Aan het einde van het derde seizoen zagen we hoe Moordale zijn deuren moest sluiten en hoe Maeve uiteindelijk een positie aanvaardde op een school in Amerika. Het nieuwe seizoen begint dus op verschillende plekken. Zo probeert Otis (Asa Butterfield) zijn nieuwe sekskliniek op te zetten op het Cavendish Sixth Form College, wat niet zo vlot lukt en bevindt Maeve (Emma Mackey) zich in de Verenigde Staten.

De originele reeks zal na dit seizoen dus stoppen en ook het grootste deel van de cast zal hoogstwaarschijnlijk verdwijnen. Maar toch bestaat de kans dat de franchise wordt uitgebreid.

Spin-off

Naar aanleiding van het nieuwe seizoen volgende maand, sprak maker Lauren Dunn met Netflix over de reeks. Daarin vertelt ze onder andere dat seizoen 4 “het einde zal zijn van de reeks die wij kennen”. Daarmee laat Dunn duidelijk weten dat er nog ruimte is voor een spin-off met een nieuwe generatie.

“Ik neem eerst sowieso een lange pauze. Maar Moordale is een rijke wereld en ik schrijf graag verhalen over tieners. Dus ik denk dat er sowieso veel potentieel zit in het verder verkennen van deze wereld”, vertelt ze ook nog.

Sex Education seizoen 4 verschijnt op 21 september op Netflix. Bekijk onze lijst met 50 beste series op Netflix hier.

Meer
Lees meer...