Left Right
scrollTop top

Succesvolle ‘Sonic The Hedgehog’-film krijgt vervolg


Sonic the Hedgehog
© YouTube

Sonic the Hedgehog, de verfilming van het gelijknamig Sega-personage krijgt een vervolgstuk. Dat nieuws is bevestigd door filmproductiemaatschappij Paramount Pictures.

Het kan gek verkeren in de filmindustrie. Bij de aankondiging van Sonic the Hedgehog vorig jaar, boorden de fans het project in de grond omdat ze het Sega-personage niet meer herkenden. Ook de special effects kregen toen heel wat kritiek. Om die minpunten weg te werken werd de release van de films destijds zelfs met twee maanden uitgesteld.

Nu, een jaar later, blijkt Sonic the Hedgehog toch niet zo slecht dan verwacht. De film bracht al meer dan 275 miljoen euro op. Daarmee is het de best verkopende videogamefilm aller tijden. Door het onverwachte succes krijgt de film nu zelfs een vervolgstuk. Daarvoor werkt filmproductiemaatschappij Paramount Pictures opnieuw samen met regisseur Jeff Fowler. Ook de samenwerking met scenarioschrijvers Pat Casey en Josh Miller wordt verlengd.

Nieuwe personages

Over het verhaal van de sequel is momenteel nog geen informatie bekend. In de eerste film nam Sonic (Ben Schwartz) het met behulp van zijn nieuwe menselijke vriend Tom (James Marsden) op tegen de kwaadaardige Doctor Robotnik (Jim Carrey). Naar alle verwachting keert dat trio gewoon terug naar de set. Naar andere personages en acteurs is het voorlopig nog gissen, al beweren sommige fans dat andere personages uit de Sonic-reeks, zoals Tails (de vos met twee staarten) ditmaal hun opwachting zullen maken.

Wanneer de film op het grote doek verschijnt, werd nog niet aangekondigd. Volgens het Amerikaans entertainmenttijdschrift Variety zou de productie van de film nog niet zijn opgestart. Wij kijken alvast uit naar het nieuwe avontuur van het blauwe videogamepersonage!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…