‘The Voice’ komt deze week met Cross Battles: Wat is het precies?

Na de Blind Auditions en Battles is het deze week in The Voice van Vlaanderen opnieuw tijd voor een nieuw hoofdstuk. En dat is meteen heel nieuw, want voor het eerst in de geschiedenis zijn er Cross Battles. Daarin strijden kandidaten uit verschillende teams tegen elkaar en beslissen ze zelf niet over wie zal doorstoten.

Na enkele weken vol Blind Auditions wisten de vier coaches – Natalia, Koen Wauters, Mathieu Terryn en Jan Paternoster – hun teams in The Voice van Vlaanderen volledig te vullen met talenten. Die groep vol talent is na de Battles ondertussen alweer gehalveerd.

Ook komende vrijdag zal er opnieuw afscheid genomen worden van heel wat talent. Maar daarbij doet een volledig nieuw concept zijn intrede. Dat is, na het ongelimiteerd aantal kandidaten en de superblock die op elk moment kan worden ingezet, al de derde toevoeging aan dit seizoen. In de Cross Battles strijden de teams namelijk tegen elkaar.

Cross Battles

De Cross Battles zijn in andere versies al langer van de partij, maar vanaf dit seizoen zijn ze dus ook in Vlaanderen te zien. In eerste instantie is het concept niet heel verschillend van de gewone battles. Alleen nemen de deelnemers het niet langer op tegen zangers uit hun eigen team. Ze gaan namelijk strijden tegen kandidaten uit een ander team.

Het grootste verschil zit hem misschien in hoe de winnaar beslist wordt. Daar is het namelijk niet langer aan de coach van de zangers zelf. Wel de andere coaches én het publiek zullen beslissen wie doorgaat. Niet elk team zal dus met even veel kandidaten naar de liveshows vertrekken. Maar voor het zover is en voor ze tegen elkaar moeten strijden, leert iedereen elkaar beter kennen tijdens een grote workshop.

The Voice van Vlaanderen is elke vrijdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...