‘The Witcher’-cast was zelf niet op de hoogte van vertrek Henry Cavill

Het derde seizoen van The Witcher is sinds vorige week te zien op Netflix. Daarin zien de fans voor de laatste keer acteur Henry Cavill als Geralt. Vanaf volgend seizoen is die eer namelijk weggelegd voor Liam Hemsworth, maar daar was de rest van de cast helemaal niet van op de hoogte. Zij kregen pas net voor de fans te horen hoe de vork in de steel zat.

Hoewel The Witcher bij zijn eerste seizoen een van de meest prestigieuze reeksen van Netflix werd genoemd, is de populariteit ondertussen al een beetje gaan liggen. Het tweede seizoen kon namelijk al minder overtuigen en ook het derde lijkt nog geen hoogvlieger te zijn.

Enkele maanden geleden maakte Netflix daarbij ook nog bekend dat er bij het vierde seizoen een grote verandering zit aan te komen. Zo heeft Henry Cavill afscheid genomen van de rol van Geralt en zal die worden overgenomen. Dat kwam voor velen als een verrassing. Zelfs voor de rest van de cast.

The Witcher

Al sinds december 2019 is The Witcher een van de populairste en meest intrigerende series op Netflix. Het was bedoeld als een antwoord op Game of Thrones en zou hét nieuwe goudhaantje van de streamingdienst worden. Maar dat grote succes bleef uit. Na het eerste seizoen moesten de fans twee jaar wachten op een vervolg. Dat kwam er uiteindelijk in december 2021.

Ook de komst van een derde werd al snel aangekondigd en daarvan verscheen het eerste deel al vorige week, 29 juni. Hierna volgt ook nog een vierde seizoen én zelfs een vijfde. Maar daarin zal Cavill dus niet meer te zien zijn. Hij nam enkele maanden geleden afscheid van de rol en gaf de fakkel door aan Liam Hemsworth (The Hunger Games, The Last Song).

Nieuwe info

Dat nieuws werd al in oktober vorig jaar bekendgemaakt, maar op dat moment wist ook de rest van de cast het nog maar pas. Dat vertelt actrice Freya Allen, die Cirilla speelt, in een interview met UNILAD. “We wisten het maar enkele maanden na de opnames van het derde seizoen”, vertelt ze.

“We hebben dus niet echt vaarwel kunnen zeggen. Ik was een beetje in shock, zeker omdat we het slechts één dag voor de fans te weten zijn gekomen. Eigenlijk gingen we dus allemaal samen een beetje door dezelfde periode van ongeloof en verdriet”, gaat ze verder.

Het eerste deel van het derde en laatste seizoen van acteur Henry Cavill is nu te zien op Netflix. Liever een andere reeks? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...