‘True Crime Belgium: De DNA-doorbraak’ over seriemoordenaar Stephaan Du Lion komt naar Streamz

Met De DNA-doorbraak is er alweer een spectaculaire nieuwe aflevering van True Crime Belgium op komst. Deze episode gaat over seriemoordenaar Stephaan Du Lion die jarenlang zijn gang kon gaan, tot DNA-onderzoek hem linkte aan vier moorden.

True crime is al jaren populair en lijkt niets aan interesse te moeten inboeten. Zo begon er recent met Play Crime zelfs een speciale extra zender die zich op het genre focust. Daarnaast is er uiteraard ook het succesvolle programma True Crime Belgium dat zijn schijnwerpers richt op de meest beruchte zaken uit ons land.

Zo was er recent een special over de terreurdaad van Hans Van Themsche. Later volgden ook nog de afleveringen Liefde in WanhoopVerliefd, Veroverd, VermoordPedoseksueel op Vrije Voeten? en Tienerkiller.

Stephaan Du Lion

De nieuwe aflevering van True Crime Belgium gaat over seriemoordenaar Stephaan Du Lion. Die werd in 2015 opgepakt voor een inbraak bij zijn vorige werkgever. Dat leverde hem een gevangenisstraf van zes maanden op. Nog belangrijker was echter dat hij een DNA-staal moest afstaan. Dat linkt hem aan een spermaspoor dat werd teruggevonden op het dijbeen van Ariane, een jonge vrouw die in 1992 verkracht en gewurgd was. Stephaan Du Lion had haar als glazenwasser toevallig tegengekomen op haar werk.

Niet veel later legde hij nog drie bekentenissen af voor zaken tussen 1993 en 1997. Telkens ging het om vrouwen die hij had verkracht en gewurgd. Jarenlang was Stephaan Du Lion met die moorden weggekomen, tot DNA hem eindelijk de das omdeed. Op 15 februari 2023 is hij dan eindelijk tot levenslang veroordeeld voor viervoudige moord. ​Bij de onderzoekers blijft echter de vraag leven of de seriemoordenaar voor nog meer cold cases verantwoordelijk is.

Bekijk hier de trailer van True Crime Belgium: De DNA-doorbraak:

True Crime Belgium: De DNA-doorbraak is vanaf donderdag 20 juni te bekijken op Streamz.

Meer
Lees meer...