‘True Crime Belgium: Tienerkiller’ over moord op Ingrid Van Regenmortel komt naar Streamz

Een nieuwe aflevering van True Crime Belgium verschijnt op woensdag 8 mei op Streamz. Het gaat om een special over de zogenaamde Kanaalmoord op Ingrid van Regenmortel door een amper 16-jarige dader. De aflevering kreeg de naam True Crime Belgium: Tienerkiller en laat alle betrokken aan het woord.

True crime is al jaren populair en lijkt niets aan interesse te moeten inboeten. Zo begon er recent met Play Crime zelfs een speciale extra zender die zich op het genre focust. Daarnaast is er uiteraard ook het succesvolle programma True Crime Belgium dat zijn schijnwerpers richt op de meest beruchte zaken uit ons land. Zo was er recent een special over de terreurdaad van Hans Van Themsche. Later volgden ook nog de afleveringen Liefde in WanhoopVerliefd, Veroverd, Vermoord en Pedoseksueel op Vrije Voeten?.

Ingrid van Regenmortel

Het is ondertussen bijna exact twintig jaar geleden dat Ingrid van Regenmortel vermoord werd. De jonge moeder ging zoals gebruikelijk lopen langs het Netekanaal in Viersel. Als ze niet terugkeert, schakelt haar man de politie in. Pas de volgende ochtend vindt een speurhond haar lichaam. Dat is duidelijk verstopt, met ontbloot bovenlijf.

Aanvankelijk zijn er bijna geen getuigen, maar uiteindelijk vindt de politie toch de dader. Het blijkt om een amper 16-jarige jongen te gaan die wordt beschouwd als een van de gevaarlijkste mensen van Vlaanderen. Tijdens de reconstructie legt hij zonder emoties en heel koel uit hoe hij Ingrid van Regenmortel om het leven bracht.

Bekijk hier de trailer van True Crime Belgium: Tienerkiller:

True Crime Belgium: Tienerkiller is vanaf woensdag 8 mei te bekijken op Streamz.

Meer
Lees meer...