Left Right
scrollTop top

UNO krijgt z’n eigen spelprogramma van Mattel


UNO Spelprogramma Mattel
© Shutterstock

Speelgoedfabrikant Mattel houdt zich al verschillende jaren bezig met het creëren van films en series die gebaseerd zijn op z’n producten. Het volgende spel in het rijtje dat z’n eigen programma krijgt, is UNO. In The UNO Game Show strijden telkens vier teams om de ultieme UNO-kampioen te worden.

Iedereen kent UNO. Het kaartspel bestaat volgend jaar 50 jaar en heeft in die tijd de hele wereld veroverd. En binnenkort krijgt het ook z’n eigen spelprogramma. The UNO Game Show zal een mengeling worden van publieksparticipatie, doe-opdrachten en quizvragen.

Mattel Television

Speelgoedfabrikant Mattel kwam met het idee om van UNO een spelprogramma te maken. Voor de uitwerking van het spel, werkt Mattel Television samen met de creatieve teams achter de Amerikaanse programma’s The Price Is Right en Let’s Make A Deal. Op welke zender The UNO Game Show zal verschijnen, is nog niet bekend.

Mattel maakt al jaren films en series van z’n producten. Zo is momenteel een horrorfilm in ontwikkeling, waarin de Magic 8 Ball centraal staat. Eerder werkte de speelgoedfabrikant ook al aan live action-films over de populaire American Girl-poppen.

Stapelregel

Eerder dit jaar kwam UNO nog met speciaal nieuws naar buiten. Of toch voor mensen die het spel altijd met de zogenaamde ‘stapelregel’ spelen. Die houdt in dat je twee of meer +2-kaarten op elkaar mag leggen, waardoor de volgende speler in het rijtje dan 4 (of meer) kaarten moet nemen.

Die regel verschilt enorm, want sommigen beweren zelfs dat je een +4-kaart op een +2-kaart mag leggen. De ‘regel’ zorgt vaak voor ruzie, maar UNO zelf heeft nu voor duidelijkheid gezorgd. Het verdict: je kan géén +2-kaarten op elkaar stapelen.

UNO had wel nog goed nieuws voor wie weigert af te stappen van de stapelregel. Als het vooraf wordt afgesproken, kan je UNO spelen met zogenaamde House Rules. Dat zijn regels die je zelf kiest. Je kan die enkel gebruiken wanneer alle spelers ermee akkoord gaan.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…