WhatsApp zorgt voor kleine reünie ‘Modern Family’ in nieuwe reclamespot

Meta is op zoek naar nieuwe gebruikers. In een nieuwe reclamespot voor WhatsApp doet het bedrijf namelijk beroep op de cast van Modern Family. Daarmee is het ook meteen een kleine reünie, want de reeks kwam in 2020 voor het laatst op televisie. Of de reünie ook voor meer WhatsApp-gebruikers zal zorgen, valt af te wachten.

Het grote succes van X, TikTok en zelfs Snapchat heeft een blijvende impact op Meta. Jonge mensen zitten amper nog op Facebook en ook Instagram lijkt zijn status van ‘populairste sociale medium’ te zijn kwijtgespeeld. Enkel WhatsApp lijkt nog een sterke status te hebben, al is dat niet in de hele wereld het geval. Daar moet een nieuwe reclamespot met de cast van Modern Family verandering in brengen.

Modern Family x WhatsApp

Ondertussen vier jaar geleden namen we afscheid van Modern Family. De sitcom ging in 2009 van start en telde in totaal 11 (!) seizoenen. Sinds het einde van de reeks hebben de castleden elkaar vaker gezien tijdens events, maar vandaag kwam er een echte reünie in de vorm van een reclamespot voor WhatsApp. Daarin was zelfs de originele set terug te zien.

In de video zien we hoe Phil (Ty Burrell), Cameron (Eric Stonestreet), Mitchell (Jesse Tyler Ferguson) en Claire (Julie Bowen) foto’s met elkaar proberen delen via de groepchat. Dat verloopt niet van een leien dakje, aangezien niet iedereen hetzelfde type telefoon heeft. Daarom wordt WhatsApp voorgesteld als oplossing.

Ook in het bijschrift wordt dat probleem aangehaald: “Onenigheid tussen verschillende apparaten is echt, iykyk. Gelukkig zijn wij er.” Daarmee verwijst Meta naar de populariteit van iMessage in de Verenigde Staten. Daar wordt WhatsApp amper gebruikt en daar wil het bedrijf met deze reclame iets aan veranderen.

Meer
Lees meer...