Deze acteurs droegen ooit een penisprothese tijdens het filmen van een naaktscène

Er zijn heel wat acteerrollen die van acteurs een serieuze toewijding vergen, zeker tijdens het filmen van naaktscènes. In de loop der jaren zijn er toch een aantal acteurs die besloten om lichaamsprotheses te dragen bij een intieme scène in plaats van zich volledig bloot te geven op het scherm. Het bekendste en meest recente voorbeeld hiervan is wanneer we de volledige penis van Adam Demos frontaal in beeld zien in de veelbesproken Netflixserie Sex/Life, tijdens die beruchte douchescène.

Die penis, en vooral dan de grootte ervan, zorgde voor het ontstaan van veel speculaties onder alle kijkers: is het geslachtsdeel nu van de acteur zelf of is het een prothese? Want de productie en Adam Demos zelf bleven altijd heel vaag over die details. Uiteindelijk bleek het toch effectief om een prothese te gaan, maar Demos is dus lang niet de eerste acteur die er eentje droeg tijdens een onthullende scène.

Hieronder een lijstje van acteurs die al gebruik maakten van lichaamsprotheses:

1. Lily James en Sebastian Stan (Pam & Tommy)

Als we je vertellen dat er veel expliciete seksscènes voorkomen in de Disney+-serie Pam & Tommy, is dat geen verrassing. Het is dan waarschijnlijk ook meer dan logisch dat beide hoofdrolspelers prothetische geslachtdelen aanhadden in de reeks. Zo onthulde Lily James, die de rol van Pamela Anderson vertolkte, dat ze dagelijks vier uur in de make-upstoel moest doorbrengen alvorens de opnames konden beginnen.

Ook Marvelacteur Sebastian Stan kreeg een prothese aan, voornamelijk wanneer zijn personage (muzikant Tommy Lee) rondliep in een zijden G-string, die een speciaal soort prothese vergde. Daarom was zijn penisprothese mechanisch en vereiste het ook twee poppenspelers. Verder droeg Stan ook een speciale vulling in verschillende andere scènes. Dat schrijft Us Weekly.

Lily James (rechts) en Sebastian Stan (links) in de Disney+-reeks Pam & Tommy (2022) – bron: Landmark media/Hulu/Disney+/Isopix

2. Finn Wittrock (Ratched)

De American Horror Story-ster Finn Wittrock vertelde dat regisseur Ryan Murphy hem verraste met een scène in de reeks Ratched, naast Sarah Paulson, waarin hij een prothetische penis moest dragen.

Finn Wittrock in Netflixreeks Ratched (2020) – bron: Netflix/via Isopix

3. Mark Wahlberg (Boogie Nights)

Ook de bekende acteur Mark Wahlberg, die we momenteel kunnen zien in de film Uncharted naast Tom Holland, moest een prothetische penis dragen voor meerde naaktscènes. Hij deed dat in de film Boogie Nights uit 1997, waar hij de rol vertolkte van pornoster Dirk Diggler, die voorzien was van een uitzonderlijk lange penis. En als we eerlijk zijn, het liet bij ons een zeer grote indruk na.

Mark Wahlberg in Uncharted – bron: Colombia Pictures/Landmark media/Sony/Isopix

4. Adam Demos (Sex/Life)

Acteur Adam Demos en de maker van de serie, Stacy Rukeyser, zijn in het begin nogal vaag geweest toen hen gevraagd werd naar de iconische douchescène (!) van zijn personage in Sex/Life. In juli 2021 meldde Newsweek dat een lid van het protheseteam het gebruik van een prothese in dat moment bevestigde. Mysterie (eindelijk) opgelost dus!

Adam Demos als Brad Simon in Sex/Life – bron: Netflix

5. Eric Dane (Euphoria)

Voor zijn rol als Cal Jacobs in de populaire HBO-reeks Euphoria onthulde acteur Eric Dane, die we ook nog goed kennen uit Grey’s Anatomy, dat hij meegeholpen heeft met het selecteren van zijn eigen prothetische penis. Die konden we in het eerste seizoen bewonderen tijdens de pilotaflevering, waar we Cal zien afspreken met de minderjarige Jules (Hunter Schafer) via een datingapp. En ook in seizoen 2 trok Dane een prothese aan voor een scène.

Eric Dane in Euphoria seizoen 2 (2022) – bron: Landmark media/HBO/Isopix

6. Will Poulter (We’re the Millers)

De intussen al 29-jarige acteur Will Poulter, voornamelijk bekend door Narnia: The Voyage of the Dawn Treader en de Maze Runner-films, trok een prothese aan voor een scène in de komische film We’re the Millers. Daarin werd zijn personage namelijk in de penis gebeten door een tarantula.

Will Poulter op de BAFTA Awards in Londen, in 2019 – bron: Grant Pollard/Invision/AP/Isopix

7. Jonah Hill (The Wolf of Wall Street)

Jonah Hill, die we onlangs zagen in de Netflixfilm Don’t Look Up naast Leonardo DiCaprio, droeg een penisprothese in een andere film met goede vriend DiCaprio. Hij deed dat namelijk in The Wolf of Wall Street tijdens Donnies (zijn personage) gênante masturbatiescène.

Jonah Hill in The Wolf of Wall Street (2013) – bron: Collection Christopel/Paramount Pictures/Red granite Pictures/DR/Isopix

8. Asa Butterfield (Sex Education)

Wie had dat gedacht, maar ook de bescheiden acteur Asa Butterfield koos ervoor een prothese te dragen. Hij deed dat voor verschillende scènes in de populaire Netflixreeks Sex Education, waarin zijn personage Otis seksueel genot beleeft.

Asa Butterfield als Otis Milburn in Sex Education -bron: Eleven/Netflix/Kobal/REX/Isopix

9. Chris Hemsworth (Vacation)

De bijna-naaktscène van de Australische acteur in de komedie Vacation, waarin hij de personages van Ed Helms en Christina Applegate begluurt, werd uitgevoerd met een body double en later met een ongeveer 20 centimeter grote prothese.

Chris Hemsworth in Vacation (2015) – bron: Hopper Stone/Warner Bros. Pictures/courtesy Everett Collection/Isopix

10. John Cena (Trainwreck)

Over zijn rol in de film Trainwreck uit 2015 naast comédienne Amy Schumer vertelde John Cena dat hij een stuntpenis droeg in een scène waarin hij bijna helemaal naakt moest zijn.

John Cena in Trainwreck (2015) – bron: Moviestore/REX/Shutterstock/isopix
Meer
Lees meer...