Al Hilal uit Saudi-Arabië maakt komst van Neymar officieel

De volgende sterspeler is gearriveerd in Saudi-Arabië. Topclub Al Hilal stelde namelijk zojuist Neymar (31) voor. Die voegt zich daarmee bij een hele lading goede spelers die de overstap maakten van de Europese top en subtop naar de Saudi Pro League.

Het is Al Hilal dan toch eindelijk gelukt om een topspeler aan te trekken voor het komende seizoen. De Saudische recordkampioen probeerde begin juni eerste Lionel Messi te overtuigen om voor hen te komen spelen. Ze hadden daar zelfs 1,5 miljard euro voor over voor een contract van drie jaar. Messi koos echter voor Inter Miami in de MLS. Daarna richtten ze hun pijlen op Kylian Mbappé. Deze keer had Al Hilal er 1 miljard euro over om de Fransman één jaar aan zich te binden. Ook hij weigerde.

Met Neymar heeft de club nu toch zo goed als zeker zijn grote vis binnen. De Braziliaan is op overschot bij PSG, dat zijn dure kern wil vernieuwen. De Franse topclub haalde Neymar in 2017 voor maar liefst 222 miljoen euro bij FC Barcelona. Neymar liet in de Franse hoofdstad regelmatig zijn talent zien, maar was ook heel vaak geblesseerd. Mede daardoor kon hij PSG niet de verhoopte Champions League schenken.

Al Hilal

Afgelopen weekend doken de eerste geruchten op van een transfer van Neymar naar Al Hilal. De berichten werden dinsdag concreet toen bekend raakte dat de Braziliaan op weg was naar Saudi-Arabië voor zijn medische testen.

Daarna was het wachten op de officiële aankondiging en die is er nu. Al Hilal deed dat wel een video die begint als een soort toeristische promoclip voor Saudi-Arabië en waarin op het einde Neymar opduikt. De Saudische recordkampioen betaalt naar schatting 90 miljoen euro aan PSG. Neymar zal bij Al Hilal 150 miljoen euro per seizoen verdienen, zo’n zes keer zoveel als in de Franse hoofdstad.

Meer
Lees meer...