Left Right
scrollTop top

Aprilgrap wordt werkelijkheid: Scouts lanceren datingapp


Scoutr
© Scoutr

Scoutr, de eerst datingapp voor jeugdbewegingen in België, is gelanceerd. Dat vertelden de ontwikkelaars zelf aan newsmonkey. Het idee was eerst nog een flauwe aprilgrap van Scouts en Gidsen Vlaanderen, maar wordt nu dus realiteit.

In april haalde Scouts en Gidsen Vlaanderen een grap uit, zoals vele anderen, waarin ze een nieuwe datingapp aankondigden voor jongeren die in een jeugdbeweging zitten. Een mop, die een paar maanden later werkelijkheid wordt.

Ontwikkelde aprilgrap

Na de aprilgrap werd er in de Facebookgroep toch nog even gediscussieerd over de datingapp. Zo postte Margot Wuyts, lid van de scouts, het volgende bericht in de groep: “Ben ik de enige die het oprecht stom vindt dat dat een 1 aprilgrap was? #gatenindemarkt”. Dat was voor de scout Lode De Vlieger het moment om in actie te schieten.

“Toen ik het bericht las, dacht ik onmiddellijk, dit is het! Ik heb dan ook niet lang getwijfeld om in actie te schieten”, vertelt De Vlieger, de initiatiefnemer van het project. “We willen eigenlijk jongeren aantrekken die in een jeugdbeweging zitten. We lanceren het project vandaag omdat we zo veel mogelijk mensen op de herfstontmoeting voor de Scouts willen verwelkomen.”

Scoutr

Je kan je aanmelden op de nieuwe site, die de naam Scoutr krijgt, en een account aanmaken. Geef wat informatie over jezelf en gooi een paar leuke foto’s van jezelf op de site. Dan kan je al Tindergewijs beginnen zoeken naar de mensen die het dichtst aanleunen bij jouw dagelijkse activiteiten. Swipe van links naar rechts en als je een match hebt, kan je met elkaar beginnen chatten. “Het verschil met Tinder is dat wij ons enkel focussen op jongeren die in jeugdbewegingen zitten. Daarnaast is de minimumleeftijd bij ons 16 jaar en maximum 30 jaar.”

Scoutr
Scoutr

Ben je nu zelf iemand die in de jeugdbeweging zit en wil je een lief met een rare totemnaam? Grijp dan nu je kans en schrijf je in op de website. Misschien hou je er nog wel de vriend of vriendin van je leven aan over, en kunnen jullie samen nog veel kampvuren maken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  112.547.616
 • Aantal
  doden
  2.497.865
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  760.809
 • Aantal
  doden
  21.988