Babette uit ‘K2 zoekt K3’ brengt eerste solonummer uit

K2 zoekt K3 zit erop en Julia heeft van K2 opnieuw K3 gemaakt. Maar in het programma leerden we heel wat talent kennen en één daarvan zullen we de komende tijd nog meer horen. De Nederlandse Babette, die verrassend afviel na de bootcamp en zo op een haar na de liveshow miste, heeft nu zelfs al haar eerste solonummer What About Sunday uitgebracht.

Babette deed in K2 zoekt K3 als allerlaatste auditie, maar die laatste plaats had ze niet lang. Ze mocht meteen plaatsnemen in de Golden Seats en mocht zo mee naar de bootcamp. Maar dat werd voor haar het einde van K2 zoekt K3. Babette is echter niet bij de pakken blijven zitten en heeft nu haar eigen single uitgebracht.

What About Sunday

Hoewel ze eerder probeerde om in de Nederlandstalige meidengroep K3 te geraken, doet Babette het nu in het Engels onder de artiestennaam Babette Eline. Bij het nummer legt ze uit hoe haar debuut tot stand kwam. “Toen ik thuiskwam van de K3-bootcamp, had ik iets nodig om de draad weer op te pakken. Iets om weer terug te komen bij mezelf, maar ik wist niet goed wat. Een paar heel lieve dierbaren hebben me toen regelrecht de studio in getrokken, en daar kwam What About Sunday tot stand. Het was geweldig om te doen: Ik heb me vocaal helemaal uitgeleefd!”

Het resultaat mag er zeker zijn. What About Sunday is een powerbalad waarin het zangtalent van Babette volledig tot z’n recht komt. Het nummer heeft ook een bijzondere betekenis voor Babette. “What About Sunday gaat over het koesteren van de mooie momenten in je leven. Als je altijd maar druk bezig bent met je ambities, je studie, je werk, vergeet je daar soms bij stil te staan, terwijl dat juist de momenten zijn die er zo veel toe doen! Liefde, familie, vrienden, passies, muziek, de kleine dingen. Dat is wat het leven zo waardevol maakt en wat je helpt als het allemaal even niet zo loopt als je zou willen.”

En het is nog maar het begin voor Babette. “Ik heb heel veel zin om de komende tijd verschillende muziekstijlen te gaan uitproberen. What a feeling om de laatste maand van dit jaar te starten. Ik ben zo mega dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen om te ontwikkelen!”

Beluister hier de debuutsingle van Babette Eline What About Sunday:

Meer
Lees meer...