‘Berlin’: Hoofdrolspeler Pedro Alonso blikt vooruit naar spin-off van ‘La Casa de Papel’

Netflix houdt komend weekend de volgende editie van zijn fanevent Tudum. Daarbij zal acteur Pedro Alonso jammer genoeg niet aanwezig zijn. Die is namelijk volop bezig met de opnames van Berlin, een langverwachte spin-off van La Casa de Papel. Vanop de set nam hij even de tijd om vooruit te blikken op deze aankomende Netflixserie.

Al jaren voor het einde van La Casa de Papel op Netflix verscheen, speculeerden fans over een spin-off van de reeks. Daarbij werd vooral gedacht aan een prequel over het leven van Andrés de Fonollosa, beter bekend als Berlin (Pedro Alonso). Dat personage zou aanvankelijk maar een beperkte rol krijgen in La Casa de Papel, maar groeide – ondanks onder andere een verkrachting – al snel uit tot een fan favorite.

Berlin

Het kwam de makers van de reeks dan ook niet zo goed uit dat Berlin op het einde van seizoen 2 stierf. Door zijn populariteit was hij uiteindelijk in flashbacks toch nog te zien in latere seizoenen. En vlak voor het einde van La Casa de Papel bevestigde Netflix dan ook dat er een prequel in de maak was rond Berlin.

Eind 2023 verschijnt Berlin op Netflix. We leerder eerder al de vaste cast kennen die bestaat uit Pedro Alonso als titelpersonage en vijf nieuwe gezichten. Zij zullen samen een criminele bende vormen die doorheen heel Europa overvallen en diefstallen pleegt. Daarnaast keren ook oude bekenden Itziar Ituño (Lisboa) en Najwa Nimri (Sierra) uit La Casa de Papel terug in Berlin.

Pedro Alonso

Sindsdien is het wachten op meer informatie, maar daar is nu verandering in gekomen. Pedro Alonso heeft namelijk vooruitgeblikt op Berlin. “We gaan terug in het verleden, naar een tijd voor Berlin ziek was. Hij was toen verzorgder, knapper … en hij had een fantastische tijd. Hij bezocht allerhande steden, zoals Parijs, de stad van het licht en de liefde”, legt hij uit.

“Bij het brainstormen over Berlin dacht we ineens ‘Laten we een aantal zaken stelen die 44 miljoen euro waard zijn’. Dat ga ik trouwens doen met een nieuwe groep, namelijk met Keila, Damián, Cameron, Roi en Bruce. De zaken zullen ingewikkeld worden, maar ik wil verder niets verklappen, want je zal het binnen een paar maanden zelf kunnen zien”, gaat Alonso verder.

Berlin verschijnt in december 2023 op Netflix.

Meer
Lees meer...