‘Blind Getrouwd’: Zo gaat het nu met Emma en Emile

In de laatste aflevering van Blind Getrouwd kregen we niet enkel de laatste twee beslissingsmomenten te zien, maar was er ook tijd voor een reünie met alle kandidaten. Daarbij was Ingeborg vooral benieuwd hoe het nu ging tussen Emile en Emma. Zij besloten namelijk om aan het einde van het experiment om getrouwd te blijven, maar gingen uiteindelijk toch als vrienden uit elkaar.

Ondanks enkele mindere momenten en heel wat twijfels besloten Emma en Emile om tijdens hun beslissingsmoment allebei “ja” te zeggen. De twee beseften toen al dat er nog heel wat werk was, maar wilden hun eventuele toekomst samen nog iets langer de kans geven.

Tijdens de reünie met alle kandidaten was gastvrouw Ingeborg dan ook heel nieuwsgierig hoe Emile en Emma het stelden, enkele maanden na hun positieve beslissingsmoment. “Die diepere gevoelens waren er toen niet en kwamen er ook niet”, is Emile duidelijk. “Op een bepaald moment moet je inderdaad ook durven zeggen: het gaat niet. Je kan niet blijven proberen, of het wordt toxisch.”

Vriendschap

“Na het beslissingsmoment wouden wij echt verder proberen om te kijken of die diepere gevoelens er konden komen. Bij mij stond die deur op een kier, een kleine kier wel, maar toch iets. En ik vroeg dan ook duidelijkheid aan Emile. Hij wist het toen niet, maar we waren toen al lang aan het proberen en als er dan nog altijd niets was … geen antwoord is voor mij persoonlijk soms ook een neen”, legt Emma uit.

Emma en Emile besloten daarom samen om hun vriendschap niet verder op het spel te zetten en gaan dus als vrienden verder. “Ik dacht eerst: ik ga er pas alles uitgehaald hebben als ik hier met een relatie naar buiten stap. Maar ik heb er meer uit kunnen halen: vriendschap voor het leven, zelfkennis en ook wat zelfvertrouwen”, vat Emma haar avontuur samen.

Meer
Lees meer...