‘Bridgerton’: Belangrijk personage keert mogelijk niet terug in derde seizoen

De kans bestaat dat Phoebe Dynevor, die Daphne Bridgerton speelt, niet te zien zal zijn in het aankomende derde seizoen van Bridgerton op Netflix. Dat heeft de actrice zelf laten weten. Mogelijk krijgt ze wel nog een heel kleine rol op de achtergrond.

De succesreeks Bridgerton is gebaseerd op de boeken van schrijfster Julia Quinn. Zo richtte seizoen 1 zich op Daphne Bridgertons (Phoebe Dynevor) liefdesverhaal met Simon Basset (Regé-Jean Page). Het nog populairdere tweede seizoen volgde de romance van Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) en Kate Sharma (Simone Ashley). Voor het derde seizoen haalt de reeks zijn inspiratie bij het vierde boek. Dat zal dus het liefdesverhaal van Colin Bridgerton (Luke Newton) en Penelope Featherington (Nicola Coughlan) volgen. 

Derde seizoen

De opnames van seizoen 3 van Bridgerton zijn al bijna een jaar geleden begonnen, maar kenden recent wat vertragingen. De reden daarvoor was een interne discussie over het scenario van de reeks. Producer Shonda Rhimes was namelijk niet te vinden voor een duistere verhaallijn en wou de reeks vrolijk houden.

En nu lijkt er ook twijfel te zijn over de castleden van seizoen 3. Hoewel ieder seizoen van Bridgerton dus rond het liefdesleven van een ander kind uit de familie Bridgerton draait, was het de bedoeling om de rest van de familie ook in de reeks te houden. Dat liet showrunner Jess Brownell, die na het tweede seizoen overnam van Chris Van Dusen, eerder al weten.

Phoebe Dynevor

Maar nu heeft Phoebe Dynevor, die Daphne Bridgerton – of Basset – speelt, laten weten dat er voor haar geen rol is weggelegd in het derde seizoen. Dat zei ze op de rode loper van het Sundance Film Festival aan Screen Rant. Op de vraag of er in seizoen 3 iets spannends staat te gebeuren voor Daphne reageerde Dynevor als volgt: “Helaas niet in seizoen 3. Mogelijk in de toekomst. Maar voor seizoen 3 ben ik gewoon blij om als toeschouwer te mogen kijken”. Of de actrice daarmee bedoelt dat ze helemaal niet te zien zal zijn, of echter in een heel kleine rol, is voorlopig niet duidelijk.

Meer
Lees meer...