‘Bridgerton’: De gele jurken van Penelope Featherington hebben een speciale betekenis

Doorheen Bridgerton maakt Penelope Featherington (Nicola Coughlan) het verschillende keren duidelijk dat ze de gele jurken beu is. Ze is de enige van de ton die zulke jurken moet dragen. Maar dat is niet toevallig. Opgelet: dit artikel bevat spoilers over het eerste seizoen van Bridgerton!

Al ongeveer twee weken is de hele wereld in de ban van Bridgerton. De serie van Shondaland (het productiehuis achter ook onder andere Grey’s Anatomy) verscheen op Kerstmis op Netflix. En het laatste woord is er zeker nog niet over gezegd.

Lady Whistledown

Op het einde van het eerste Bridgerton-seizoen wordt meteen onthuld wie die mysterieuze Lady Whistledown is. Zij had tot dan geen gezicht gekregen, maar wel de stem van de iconische Julie Andrews. De serie volgt daarin het voorbeeld van de boeken van Julia Quinn.

Kijkers kwamen in de laatste aflevering te weten wie onder de kap van Lady Whistledown schuilging. Met een duidelijke grijns onthulde niemand minder dan de jonge Penelope Featherington (Nicola Coughlan) dat zij al die tijd sappige roddels heeft gepubliceerd.

Gele jurken

De onthulling kwam voor veel mensen als een shock. Maar eigenlijk zaten er in het hele eerste seizoen van Bridgerton heel wat verwijzingen naar de ware identiteit van Lady Whistledown. De jurken van Pen waren zo’n verwijzing. Die waren (tot haar grote afgunst) bijna altijd geel.

Maar die kleur had een duidelijke betekenis. Eerst en vooral benadrukte die het feit dat Penelope een outsider was. Geen enkel ander personage heeft namelijk ooit geel gedragen. Bovendien was geel dé kleur van de regency, de periode waarin Bridgerton zich afspeelt.

Lady Whistledown heeft van zichzelf de maatstaf voor deugdzaamheid, smaak en mode gemaakt. Het is dus logisch dat zij vaak in dé kleur van het moment is verschenen. Hoe vreselijk Pen dat ook vond.

Bridgerton helemaal uitgekeken en op zoek naar iets anders? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...