Caitlyn Jenner solliciteert naar functie van vicepresident van Kanye West

Caitlyn Jenner
Caitlyn Jenner – Bron: epa

Het ziet er dan toch naar uit dat Kanye West wel degelijk gaat meedoen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Als hij effectief met die plannen doorgaat, heeft de muzikant/ondernemer ook een running mate nodig. En daarvoor dient zich een opvallende kandidate aan … Caitlyn Jenner.

Het is nog niet eens twee weken geleden dat Kanye West op Twitter aankondigde dat hij zou meedoen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Toch is er in die korte tijd al gigantisch veel geschreven over zijn kandidatuur.

Zo was er een heel bizar interview in Forbes waarin Kanye commentaar gaf op zijn tegenstanders Donald Trump en Joe Biden. Daarnaast legde hij ook zijn eigen ideeën en zijn politiek programma uit en verloor hij zo meteen ook zijn trouwste supporter, Elon Musk. De visie van Kanye West kon blijkbaar ook maar heel weinig anderen overtuigen want bij een eerste peiling haalde hij amper 2 procent van de stemmen.

Kanye West
Kanye West – Bron: Isopix

180 medewerkers

Kort daarna waren er zelfs even geruchten dat Kanye al uit de race zou gestapt zijn. Dat bleek niet te kloppen want de rapper zou zelfs al een team van 180 medewerkers rond zich hebben verzameld om hem te helpen met zijn politieke ambities. Om effectief een kans te maken om de Democratische presidentskandidaat Joe Biden en de zittende president Donald Trump te verslaan, zal Kanye West echter nog een veel groter team rond zich nodig hebben.

Caitlyn Jenner

Wie daar graag deel van zou uitmaken, is niemand minder dan Caitlyn Jenner, eenvoudig gezegd de ‘stiefschoonmoeder’ van Kanye West. Volgens de website TMZ zou ze zelfs graag zijn running mate zijn.

Toen Caitlyn Jenner gisteren van een journalist de vraag kreeg of ze zou stemmen op Kanye bij de komende presidentsverkiezingen, reageerde ze meteen heel enthousiast. “Ik heb hem zelfs al een bericht gestuurd om zijn running mate te zijn”. Volgens Caitlyn zouden zij en Kanye het perfecte duo zijn in de Amerikaanse presidentsverkiezingen voor de – door Kanye opgerichte – Birthday Party.

Of we effectief Caitlyn Jenner onder of naast de naam van Kanye West zullen zien staan, is wel twijfelachtig. In zijn uitgebreid interview met Forbes liet die namelijk weten al een running mate gekozen te hebben. Die eventuele toekomstige vicepresident blijkt een obscure predikant uit Wyoming te zijn met de naam Michelle Tidball.

Gesponsorde artikelen