Concert SUGA (BTS) in Japan wordt live uitgezonden in cinemazalen

SUGA van BTS heeft gisteren zijn ‘D-DAY’-wereldtournee afgetrapt in New York in de Verenigde Staten. De tour zal de komende maanden naar verschillende steden in de VS en Azië trekken. Europa is er dus niet bij, maar niet getreurd, want we zullen hem toch kunnen zien. Het concert in Yokohama in Japan op zaterdag 3 juni zal namelijk wereldwijd gestreamd worden in cinemazalen.

SUGA, die vorige week zijn derde album als Agust D loste, is momenteel bezig aan z’n eerste wereldtournee. Daarmee is hij het eerste lid van BTS dat zich aan een solotour waagt. De eerste stop van de tour is New York. Daar stond SUGA gisteren, woensdag 26 april, op het podium in de UBS Arena in Belmont Park en vandaag is het tijd voor het tweede optreden op diezelfde locatie. Daarna trekt hij nog naar vier andere steden in de Verenigde Staten, waarna het de beurt is aan Azië.

SUGA/Agust D

Nog voor hij z’n album aankondigde, kondigde SUGA al zijn SUGA/Agust D-tour aan, waarbij hij dus zijn werk als SUGA zal combineren met zijn werk als Agust D. Ondertussen kreeg de tour de naam ‘D-DAY’-tour, wat uiteraard een verwijzing is naar zijn nieuwste album ‘D-DAY’.

Het gaat om een wereldtournee, waarbij die naam misschien wat ongelukkig gekozen lijkt voor een tournee die enkel naar de Verenigde Staten en Azië gaat, maar de rest van de wereld zal alsnog kunnen meegenieten. Het concert in Yokohama in Japan zal namelijk wereldwijd in cinemazalen te zien zijn. BTS streamde al vaker concerten in de cinema. Daarbij ging het soms om concerten die volledig live gestreamd werden en op andere momenten om heruitzendingen of zogenaamde “delayed streams“.

Bij het concert van SUGA zal het gaan om een livestream in de regio’s waar dat mogelijk is. Als dat bij ons het geval is, zal het concert van start gaan om 10 uur ’s morgens op zaterdag 3 juni 2023.

Bekijk hier de aankondiging van het cinema-evenement:

Meer
Lees meer...