Coronavirus: gemiddelde aantal besmettingen blijft maar stijgen

Coronavirus Stijging Besmettingen
EPA

Het gemiddelde aantal coronabesmettingen per dag ligt deze week 11 procent hoger dan vorige week. De voorbije zeven dagen raakten gemiddeld 95,3 mensen per dag besmet met het coronavirus. In totaal zijn nu 62.781 besmettingen met het coronavirus gemeld in België.

Het gemiddelde aantal besmettingen per dag is de voorbije zes dagen gestegen. Het ging telkens om een stijging met ongeveer 2 procent. Maar nu is die stijging veel sterker, met 11 procent. De voorbije week raakten gemiddeld 95,3 mensen per dag besmet met het coronavirus.

In totaal is nu al sprake van 62.781 besmettingen met het virus. Dat zijn er 74 meer dan het cijfer dat overheidsinstelling Sciensano gisteren heeft gemeld.

Toch een beetje goed nieuws

Er is wel nog een klein beetje goed nieuws: het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames blijft dalen. De voorbije week werden dagelijks gemiddeld iets meer dan 9 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, daarvoor waren dat er net geen 11 per dag.

In totaal werden al 17.899 mensen met Covid-19 in de Belgische ziekenhuizen opgenomen. Daarvan liggen er nu nog 138 in het ziekenhuis, waarvan 23 patiënten op de afdelingen intensieve zorgen.

(Experts maken zich zorgen over tweede golf in ons land.)

Ook aantal doden daalt

Ook het aantal overlijdens blijft dalen, van gemiddeld 4,6 naar gemiddeld 1,6 per dag. In totaal kostte het virus in ons land nu al aan 9.787 mensen het leven.

Gesponsorde artikelen