Coronavirus: aantal besmettingen stijgt licht, 86 nieuwe per dag

coronavirus hospitalisaties overlijdens 9 juli 2020
pixabay

De afgelopen week werd er bij gemiddeld 86 mensen een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Er is nu sprake van een stijging met 1 procent tegenover de afgelopen 7 dagen. Dat blijkt uit de nieuwe update van de overheidsinstelling Sciensano.

Al 62.210 Belgen raakten besmet met het coronavirus tegenover 62.123 gisteren. Het laatst bekende dagcijfer ligt op 24 besmettingen die werden geregistreerd op 5 juli, dat was afgelopen zondag. Die cijfers zijn nog niet allemaal volledig en kunnen tijdens de komende dagen nog licht stijgen.

De afgelopen twee weken werden er per 100.000 inwoners 10,4 nieuwe gevallen met het coronavirus vastgesteld.

(Gentse Feesten krijgen dan toch alternatieve editie.)

Hospitalisaties

EPA

Daarnaast werden tijdens de afgelopen week nog gemiddeld 10,4 of afgerond 10 mensen in het ziekenhuis opgenomen. Dat is een daling ten opzichte van het gemiddelde van de week voordien. Dat gemiddelde blijft over het algemeen geleidelijk aan dalen. Afgelopen zondag waren er nog 9 hospitalisaties terwijl er dat de dag daarvoor 15 waren.

Gisteren lagen in de ziekenhuizen 165 coronapatiënten ten op zichte van 178 een dag daarvoor en 203 een week geleden. Woensdag lagen nog 32 patiënten op de afdelingen intensieve zorg. Dat zijn er evenveel als de dag voordien.

(Hollandse coronapatiënt doet mondmasker af uit woede: meteen 4 verplegers besmet.)

Overlijdens

EPA

Elke dag stierven de afgelopen 7 dagen nog 3,9 mensen aan de gevolgen van Covid-19. Tijdens de 7 dagen daarvoor waren dat er nog gemiddeld 5,4 per dag. Gisteren zakte dat cijfer voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus in ons land onder 4 overlijdens op een dag. Wekelijks sterven in België nog zo’n 27 mensen aan de gevolgen, van het coronavirus.

Het laatste dagcijfer dat bekend is, ligt op 2 overlijdens op 5 juli, afgelopen zondag. De cijfers van de dagen erna zijn nog niet volledig en kunnen nog stijgen. De totale dodentol ligt nu op 9.778.

(Braziliaanse president Bolsonaro test positief op corona.)

Kinderopvang

De overheid besliste pas dat een kinderopvang voor kinderen jonger dan 3 jaar pas moet sluiten als een verzorger of 2 kinderen in dezelfde bubbel er besmet blijken met het coronavirus. Dat laat Sciensano weten. Als een kind van jonger dan 3 jaar een positief testresultaat heeft voor Covid-19, moet het in thuisquarantaine blijven. 7 dagen na het verdwijnen van de symptomen mogen kinderen terug naar de opvang.

Als een ander kind in dezelfde bubbel van de kinderopvang symptomen ontwikkelt van Covid-19 binnen de 14 dagen na het eerste bevestigde geval, moet dat kind worden getest. 

Gesponsorde artikelen