Coronavirus: cijfers lijken te stagneren, wel opnieuw minder coronapatiënten in ziekenhuis

De coronacijfers in België lijken opnieuw te stagneren. Na een periode van hoopgevende cijfers is er nu zo goed als geen daling meer vast te stellen. Er mochten wel opnieuw heel wat mensen het ziekenhuis verlaten, waardoor het aantal bezette ziekenhuisbedden daar gedaald is.

In de periode van 27 december tot en met 2 januari zijn in België gemiddeld 1.580 nieuwe coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat is een daling van 13 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. In vergelijking met het daggemiddelde van dinsdag (1.581) is er echter zo goed als geen daling. Ook maandag (1.589) en zondag (1.601) lag dat cijfers in dezelfde lijn.

Het aantal afgenomen coronatests stijgt wel opnieuw licht. Het gaat nu om gemiddeld 25.300 tests per dag. Daarvan blijkt 7,2 procent positief. Die positiviteitsratio blijft constant.

Ziekenhuizen

Er zijn gisteren 147 nieuwe coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. 228 anderen mochten het ziekenhuis verlaten. Dat cijfers volgt de trend van de voorbije weken waarbij er altijd vanaf dinsdag meer patiënten ontslagen worden.

Daardoor zijn er ook opnieuw weer iets minder ziekenhuisbedden bezet, nadat het aantal opgenomen coronapatiënten gisteren juist was gestegen. Het gaat nu om 2.141 mensen met Covid-19 in de Belgische ziekenhuizen. Dat zijn er maar liefst 86 minder dan gisteren. 430 van hebben liggen op de afdelingen intensieve zorg. Dat is een daling van 37.

Overlijdens

Het aantal overlijdens blijft hoog met gemiddeld 67,3 per dag voor de periode van 27 december tot en met 2 januari. Dat is 15,6 procent minder dan zeven dagen daarvoor, maar wel een hoger gemiddelde dan gisteren.

In totaal zijn in België nu al 19.827 mensen overleden aan Covid-19.

Meer
Lees meer...