Corona-curves blijven stijgen: gemiddeld meer dan 3.000 besmettingen en 13 doden per dag

Alle trends van de coronacijfers in ons land blijven stijgen. Dagelijks werden er de afgelopen periode gemiddeld meer dan 3.000 besmettingen met het coronavirus vastgesteld.

  • Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft sterk stijgen. Tussen 30 september en 6 oktober raakten in ons land gemiddeld 3.274,6 mensen besmet met het coronavirus. Maandag en dinsdag was er zelfs sprake van 5.000 nieuwe besmettingen. In totaal raakten al 148.981 Belgen besmet met het coronavirus.
  • Daarnaast stierven tussen 30 september en 6 oktober dagelijks gemiddeld 13,4 mensen aan het coronavirus.
  • In de ziekenhuizen werden de voorbije week  gemiddeld elke dag 106 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Gisteren meldde Sciensano een gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen van 2.915,9 over de zeven dagen tussen 29 september en 5 oktober. Momenteel worden in ons land 1.188 ziekenhuisbedden ingenomen door coronapatiënten. Van hen liggen 212 coronapatiënten op de afdelingen intensieve zorg.
  • Ook de positiviteitsratio stijgt naar een gemiddelde van 9 op weekbasis. Dat wil zeggen dat er per 100 tests 9 positief zijn. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO beschouwt een cijfer van 5 of hoger als problematisch. Dat wil namelijk zeggen dat er veel mensen besmet raken of dat er te weinig wordt getest.

(Wallonië denkt na over invoeren avondklok in strijd tegen coronavirus.)

Meer
Lees meer...