Coronavirus: besmettingen blijven dalen, behalve in Brussel en Vlaams-Brabant

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land is met 17 procent gedaald op weekbasis. Dat blijkt uit de cijfers van Sciensano, de gezondheidsorganisatie van de overheid die de coronacijfers analyseert. Enkel in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in Vlaams-Brabant worden er nog stijgingen waargenomen.

In de week van van 12 tot 18 augustus werden in ons land gemiddeld 509,4 coronabesmettingen per dag vastgesteld.

Ook blijft het aantal opnames in de ziekenhuizen dalen. Het gemiddeld aantal doden per dag blijft daarentegen wel stijgen. In bijna heel het land is er sprake van een daling van het aantal coronabesmettingen.

(Kinepolis beweert dat wereldwijd niemand corona opliep in cinemazaal.)

Brussel en Vlaams-Brabant

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest stijgen de cijfers echter nog. Op een week tijd werden daar 874 besmettingen vastgesteld. Dat zijn er 68 meer dan de week voordien.

Ook Vlaams-Brabant kent een lichte stijging van het aantal coronabesmettingen met 16 op weekbasis. In de provincie Antwerpen werden er op een week tijd 813 besmettingen vastgesteld. Dat zijn er 489 minder dan in de week daarvoor.

In totaal raakten in ons land al 80.894 mensen besmet met het coronavirus.

(UGent laat studenten les volgen in Flanders Expo en Ghelamco Arena.)

Overlijdens en hospitalisaties

Het aantal overlijdens in ons land door Covid-19 blijft echter stijgen. Tijdens de week van 12 tot 18 augustus stierven er gemiddeld 10,0 mensen per dag aan Covid-19. Dat is een stijging met 52 procent vergeleken met de week voordien. De Belgische dodentol staat momenteel op 9.985.

Het aantal opnamen in het ziekenhuis daalde dan weer met 9 procent, goed voor gemiddeld 29,7 hospitalisaties per dag. Afgelopen vrijdag werden nog 27 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen, maar mochten ook 34 patiënten het ziekenhuis verlaten. Momenteel liggen nog 314 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 74 op de afdelingen intensieve zorg.

(Nationale Veiligheidsraad: bubbel van 5 blijft.)

Meer
Lees meer...