‘De Allerslimste Mens ter Wereld’: Hoe deed Xavier Taveirne het tijdens zijn vorige deelname?

De voorlaatste week voor de finaleweken van De Allerslimste Mens ter Wereld zit er bijna op. Xavier Taveirne mag vanavond als nieuwkomer de week afsluiten. Hij neemt het op tegen Danira Boukhriss Terkessidis en Merol, die Riadh Bahri naar huis stuurde. Taveirne nam in 2017 al deel aan De Slimste Mens ter Wereld en deed het daar uitstekend.

Nog één week en één dag te gaan in de reguliere speeltijd van De Allerslimste Mens ter Wereld en dan is het alweer tijd voor de finaleweken. Vanavond komt nieuwslezer Xavier Taveirne erbij. Hij zal het opnemen tegen Danira Boukhriss Terkessidis, die ondertussen al aan haar achtste aflevering zit, en Merol, die aan haar tweede aflevering begint.

Xavier Taveirne

De vorige deelname van Xavier Taveirne aan De Slimste Mens ter Wereld dateert van 2017. Toen zette hij een indrukwekkende prestatie neer door zijn eerste vijf afleveringen te winnen. De komst van Joke Emmers zorgde er echter voor dat hij in zijn zesde aflevering het finalespel moest spelen. Daarin was Sammy Mahdi (en Pamuk) te sterk voor de nieuwslezer en voormalige radiomaker.

In de finaleweken keerde Taveirne in de derde laatste aflevering terug. Dankzij twee nieuwe zeges raakte hij eenvoudig in de finaleaflevering. Daarin rekende hij eerst af met seizoensrevelatie Dalilla Hermans. In het finalespel klopte hij uiteindelijk zijn collega Goedele Wachters, waarna hij zich mocht kronen tot Slimste Mens.

Vete in de jury

De jury bestaat vanavond uit Bockie De Repper en Amelie Albrecht. En dat blijkt een ongewone combinatie te zijn. Bockie is namelijk afkomstig uit Aalst, terwijl Amelie uit Dendermonde komt. Daardoor zijn beiden dus automatisch aartsvijanden. Maar gelukkig is er tijdens De Allerslimste Mens ter Wereld plaats voor vrede.

Kijk hier naar een preview van De Allerslimste Mens ter Wereld:

De Allerslimste Mens ter Wereld is van maandag tot en met donderdag om 21 uur te zien op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...