Left Right
scrollTop top

Dit zijn ze! De 8 hipste koffiebars van Hasselt


Dit zijn ze! De 8 hipste koffiebars van Hasselt

Kijk hé, het is heel simpel: er is maar één stad in Vlaanderen die een ‘volwaardige koffie’ te bieden heeft. Je weet waar we het over hebben: dat extraatje, die scheut advocaat met dat toefke slagroom of dat zelfgemaakt stukske cake LANGS de koffie. Het is niet omdat Limburgers daar meer tijd voor hebben, het is omdat Hasselt zo gastvrij is. Een vrolijke glimlach, een goei tas koffie, een welgemeende én wel uitgesproken “Goedemorgen!” krijg je overal, maar zéker hier: 

1. Shanti Beans 

Shanti Beans, blending cultures with espresso. Ja, hier komt ge niet voor een latte met karamel hé. (Tenzij ge daar écht goesting in hebt …) Nee serieus, hier kom je voor de taste of coffee en voor sunday afternoon acoustics (één keer per maand)!

2. Sweet Coffee

Sweet Coffee ligt pal in het centrum, op de Botermarkt. Deze koffies klinken alvast veelbelovend, maar behoeven misschien iets meer uitleg: Sweet Sensation (cappuccino met crème brûlée <3), sweet coffee frappe (caramel en vanille-ijs), so delicious (hazelnootsiroop, slagroom, chocoladekrullen). Om nog maar te zwijgen van de Nutella Dream hierboven, sweet it is!

3. Boon 

Onlangs verscheen de zaak nog in het VTM-nieuws voor zijn fameus chocolade ei. Kijk hé, wat ze bij Boon doen, doen ze nergens. Dit is gewoon kunst. En hier krijg je bij je koffie niet één chocolaatje, maar vier! In Boons coffee lounge kan je overigens super deluxe lattes en cappuccino’s krijgen. Vergeet zeker niet even door het raam te kijken … Hoe kan je nu geen chocolade lusten?? 😉

4. Coffee Cafe 

Coffee Café is een fenomeen in Hasselt. Als je het kent, ben je er al 65 keer geweest, als je het niet kent, wordt het hoog tijd. Hier vind je trouwens ook de beste zelfgemaakte taarten en muffins!

5. Kingkong coffee

Van de naam zijn wij alvast overtuigd, maar van de uitstekende koffie nog meer. Een koffiebar op de Maastrichterstraat die iedereen kent! 

6. Mucho Gusto 

Golden Brown is hun huismerk, zeg maar ‘blend’. Gene dolce gusto, maar mucho gusto! Tja, hier kom je voor kwaliteit. Je kan hier trouwens ook koffie krijgen van andere branderijen, proeven is de boodschap.

7. Zelfies

Zelfies op de Bampslaan: “Koffie is een excuus om mensen samen te brengen”, zeggen ze op hun eigen website. En dat koffie een noodzakelijk iets is, kunnen wij alleen maar beamen. 😉

8. Tarte Tatin

Tarte Tatin ligt in de Walputstraat. Hier kom je voor gebak, koffie en … gebak. Hmmmmm

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443
Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown Icon
12:50

Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown

Duitsland heeft Berchtesgadener Land, een regio in Beieren, in lockdown geplaatst. In de regio werden er de afgelopen week 272,8 nieuwe besmettingen per 100.000...