Gert Verhulst brengt eerste solonummer ‘Zij’ uit

Vorig jaar nam Gert Verhulst afscheid van zijn trouwe viervoeter Samson. De bekendste hond van het land kreeg een nieuw baasje, Gerts dochter Marie. Maar ook voor Gert betekent de breuk niet het einde van z’n muzikale carrière. Gert gaat nu namelijk solo en het eerste resultaat daarvan verscheen vandaag.

We kennen Gert Verhulst vooral als Gertje, het baasje van Samson. Maar eigenlijk is hij ook het brein achter heel wat andere nummers van Studio 100. Die brengt hij nu zelf op het album ‘Zijn mooiste liedjes’ waarvan de eerste single vandaag verscheen.

‘Zijn mooiste liedjes’

Op 10 september 2021 verschijnt het eerste soloalbum van Gert Verhulst. Het album krijgt de naam ‘Zijn mooiste liedjes’ en bevat twaalf nummers die Gert de afgelopen jaren schreef, gebracht door hemzelf. Studio 100 bestaat dit jaar 25 jaar, dus is het de perfecte gelegenheid om nog eens in het rijke archief van het productiehuis te duiken.

“Ik speelde al enkele jaren met dit idee”, vertelde Gert toen hij z’n soloalbum aankondigde. “Ik heb samen met Johan Vanden Eede de afgelopen 25 jaar namelijk enorm veel nummers geschreven voor onze artiesten, maar aangezien sommige series al enkele jaren gestopt zijn, bleef er een rijk repertoire in de kast liggen. Ik wou een aantal nummers een tweede leven in blazen door ze samen met Steve Willaert in een nieuw en hedendaags jasje te steken. Bovendien hebben we hetzelfde gedaan met 2 nummers uit onze rijke traditie van familiemusicals. Hopelijk wordt het zowel voor de fans van toen als voor een nieuwe generatie een verrassende muzikale ontdekkingsreis.”

Zij

Het eerste nummer dat Gert Verhulst solo brengt is Zij, een nummer dat hij schreef voor Het Huis Anubis. In de reeks werd het nummer gezongen door Nienke (Loek Beernink) en luisterde het naar de naam Hij in plaats van Zij.

Zij is het eerste van twaalf nummers die Gert Verhulst voor zijn album heeft ingezongen. De rest verschijnt op vrijdag 10 september. Op zaterdag 11 september staat Gert op het podium tijdens het kinderen niet toegelaten festival in Plopsaland. Daar zal hij waarschijnlijk enkele van de nummers op het album voor de eerste keer live brengen.

Beluister hier een stukje van Zij:

Het volledige nummer is te vinden op Spotify:

Meer
Lees meer...