Gerucht: Tobey Maguire keert terug voor ‘Spider-Man 4’ van Sam Raimi

Nadat de geruchten rond een vierde Spider-Man met Tobey Maguire al een tijdje de ronde doen, lijken de plannen nu al concreter. Dat vertelt acteur Thomas Haden Church die The Sandman speelde in Spider-Man 3 uit 2007 en in 2021 nog eens terugkeerde voor Spider-Man: No Way Home. Op een officiële bekendmaking is het nog wachten.

Zien we Tobey Maguire na Spider-Man: No Way Home toch nog eens terug in zijn Spider-Man pak? Het zou zomaar kunnen. Eerder liet de ondertussen 48-jarige acteur al weten dat hij nog steeds openstaat voor nieuwe projecten als Peter Parker en Spider-Man. Maar daarna bleef het verdacht stil rond nieuwe projecten.

Toch zijn de geruchten ondertussen opnieuw aangewakkerd. Zo zou regisseur Sam Raimi, na zijn Spider-Man’s uit 2002, 2004 en 2007 én het succes van No Way Home in 2021 graag nog eens een project rond de superheld maken. En daarbij zou hij willen rekenen op de Spider-Man-acteur waarmee hij al het vaakst samenwerkte: Tobey Maguire.

Maguire als Spider-Man

Regisseur Sam Raimi en acteur Tobey Maguire maakten in het verleden al drie succesvolle films. Raimi stond namelijk aan het hoofd van de eerste drie films van superheld Spider-Man. De allereerste Spider-Man dateert uit 2002. De film kon, mede door acteur Willem Dafoe als Green Goblin, meteen op een gigantisch succes rekenen, waarna een tweede niet kon uitblijven. Die tweede film kwam uit in 2004 en gooide, mede door het personage Otto Octavius (Alfred Molina), ook grote ogen.

De derde film, uit 2007, was een minder groot succes. Daarin deed ook Venom (in de derde film gespeeld door Topher Grace, red.) zijn intrede, maar dat leek toen niet goed te werken. Een vierde kwam er dus niet en later was Tobey Maguire ook niet meer in de rol te zien.

Terugkeer

Zijn langverwachte terugkeer kwam er uiteindelijk in 2021 in de film Spider-Man: No Way Home. Toen was Maguire naast zijn collega’s Andrew Garfield en Tom Holland te zien. Die terugkeer opende ook enkele deuren naar een mogelijke nieuwe film in het universum van Maguires Spider-Man. Daarrond bleef het lang stil, maar nu zouden er toch plannen op tafel liggen.

Dat laat acteur Thomas Haden Church toch alvast weten in een interview met Comic Book. De acteur speelde de rol van The Sandman in Spider-Man 3 en keerde in 2021 nog eens terug in die rol. “Er zijn nog altijd heel wat geruchten rond een mogelijk nieuw project. Die heb ik ook al gehoord in de wandelgangen. Sam Raimi zou een nieuwe Spider-Man willen maken met Tobey (Maguire, red.) en als dat gebeurt, dan ga ik op z’n minst vragen om een cameo”, vertelt hij erover.

Meer
Lees meer...