‘Glass Onion: A Knives Mystery’ nu al in top 10 best bekeken Netflixfilms ooit

Sinds 23 december is de whodunit Glass Onion: A Knives Out Mystery te zien op Netflix. Daarin speelt acteur Daniel Craig opnieuw de rol van detective Benoit Blanc. En net zoals de eerste Knives Out, lijkt ook deze aan te slaan. De film staat na twee weken namelijk al in de top 10 van best bekeken Netflixfilms ooit.

Met het succes van The White Lotus, Twee Zomers en Knives Out, lijkt het publiek weer helemaal weg te zijn van de klassieke whodunit die enorm veel op een spelletje Cluedo lijkt. Dat bewijst ook de tweede film in de Knives Out-serie, waar na een moord opnieuw slechts een handvol mogelijke verdachten zijn. De film kwam eind vorige maand uit, maar is nu al populair op sociale media. Dat vertaalt zich ook in de kijkcijfers, waardoor Glass Onion de top 10 van populairste Netflixfilms ooit binnenkomt.

Glass Onion

In Glass Onion: A Knives Out Mystery volgen we opnieuw detective Benoit Blanc (Daniel Craig) die een groot mysterie moet zien op te lossen. Deze keer verplaatst hij zich naar een luxe privé-eiland, waar een lijk opduikt. Dat eiland zit vol rijke vrienden die elkaar vooral lijken te coveren. 

Net als in de eerste Knives Out-film wordt ook Glass Onion: A Knives Out Mystery een Agatha Christie-achtig mysterie vol verdachten en onderlinge overeenkomsten. In tegenstelling tot de eerste film speelt de sequel zich wel op een iets zonnigere bestemming af en ziet ook de cast, naast hoofdrolspeler Daniel Craig, er volledig anders uit.

Top 10

De film is een groot succes op apps als TikTok, waar al druk gespeculeerd wordt over een mogelijke cast voor Knives Out 3. Dat succes vertaalt zich natuurlijk ook in de kijkcijfers van de film. Na iets minder dan twee weken zit de film namelijk al op 209,4 miljoen kijkuren, waarmee het op dit moment al op de tiende plaats van populairste Netflixfilms aller tijden staat. Dat meldt ScreenRant.

Met het aantal kijkuren schopt Glass Onion de film The Kissing Booth 2 uit de top 10. Al moet het wel nog steeds films als The Irishman, Purple Hearts, Extraction en The Adam Project laten voorgaan. Maar aangezien de volledige telling er pas na 28 dagen komt, heeft Glass Onion nog even de tijd om eventueel enkele films in te halen.

Om de top 3 te bereiken moet de film binnen de twee weken wel nog beter zien te doen als Bird Box (282,02 miljoen kijkuren), Don’t Look Up (359,79 miljoen kijkuren) en Red Notice (364,02 miljoen kijkuren).

(Her)bekijk de trailer van Glass Onion: A Knives Mystery hier:

Meer
Lees meer...