Google I/O 2024: AI-overzichten, Ask Photos en AI Agents in de schijnwerpers

Tijdens Google I/O 2024, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Google, kregen kunstmatige intelligentie (AI) toepassingen opnieuw een prominente rol. Na de recente lancering van GPT-4o door OpenAI, trok Google de aandacht met een aantal opvallende nieuwe features.

AI Overviews: Samenvattingen op maat

Google introduceert AI Overviews, een functie die zoekresultaten samenvat in een handig overzicht. In plaats van enkel links en widgets te tonen, zal de zoekmachine AI gebruiken om relevante informatie te bundelen en te presenteren. Zo vermijd je het doorklikken op verschillende websites om de nodige antwoorden te vinden.

De functie werd al – met wisselend succes – getest in de VS en wordt volgende week daar gelanceerd. Wanneer AI Overviews beschikbaar zal zijn in België, is nog niet bekend.

Ask Photos: Vind alles in je fotobibliotheek

Google Photos, de fotodienst van Google, krijgt een krachtige upgrade met de introductie van Ask Photos. Met deze uitgebreide zoekfunctie kan je je fotobibliotheek moeiteloos doorspitten. Zo kan je bijvoorbeeld vragen waar je op een bepaalde datum was, wanneer je kind voor het eerst stapte of welke foto’s er genomen werden tijdens een reis.

Ask Photos is een ideale tool voor wie met duizenden foto’s in Google Photos kampt en de perfecte herinnering wil terugvinden.

AI Agents: Virtuele assistenten voor complexe taken

Google zet met AI Agents een grote stap vooruit in de ontwikkeling van virtuele assistenten. Deze AI-gestuurde helpers zijn nog in een vroege ontwikkelingsfase, maar beloven in de toekomst complexe taken binnen Google-producten te kunnen uitvoeren.

CEO Sundar Pichai gaf tijdens zijn presentatie alvast een aantal concrete voorbeelden. Zo zou je je AI Agent in de toekomst kunnen vragen om alle administratieve taken te regelen voor het retourneren van een online bestelling.

Meer
Lees meer...