Harry Styles opent de Grammy Awards

Goed nieuws voor de fans van Harry Styles die speciaal voor hem de uitreiking van de Grammy Awards willen volgen. De Britse zanger zal namelijk de ceremonie aftrappen met een performance. Welk(e) nummer(s) hij precies zal brengen, is nog niet bekend.

Harry Styles is één van de artiesten die komend weekend zal optreden tijdens de uitreiking van de Grammy’s. Da’s al een kleine week geleden bekendgemaakt. Maar nu heeft de Recording Academy (dat de Grammy’s organiseert) nog meer informatie gelost via z’n website.

Harry Styles

De fans van Harry Styles zullen niet lang moeten wachten voor ze hun idool tijdens de Grammy’s aan het werk zullen zien. De 27-jarige Brit zal namelijk de eerste artiest zijn die die avond optreedt. Welk(e) nummer(s) hij precies zal brengen, wilden de organisatie en de zanger nog niet kwijt.

Kanshebbers zijn in al zeker Watermelon Sugar en Adore You. Met die nummers is Harry Styles namelijk genomineerd voor respectievelijk Best Pop Solo Performance en Best Music Video. Z’n album ‘Fine Line’ maakt kans op de award in de categorie Best Pop Vocal Album.

Vierde soloartiest van het decennium

Harry Styles is nog maar de vierde soloartiest die het voorbije decennium de ceremonie mag openen. Hij is bovendien de eerste man die die eer krijgt in die periode. In 2013 en 2016 mocht Taylor Swift de uitreiking openen. In 2017 deed Adele hetzelfde. En vorig jaar was de eer aan Lizzo.

Grammy’s

De voorbije weken (en maanden) is er heel wat kritiek gekomen op de Grammy Awards. Zo liet The Weeknd al weten dat hij “zijn label niet langer zal toestaan om muziek in te zenden voor de Grammy’s”. Hij doet dat naar eigen zeggen omdat er gebruik wordt gemaakt van “geheime commissies” die beslissen wie genomineerd wordt en wie uiteindelijk wint.

De Canadees heeft een indrukwekkend jaar achter de rug. Zo trad hij begin februari nog op tijdens de rust van de legendarische Super Bowl. Die Halftime Show is elk jaar een spektakel, maar The Weeknd heeft kosten noch moeite gespaard voor z’n optreden van een kwartier. Ondanks z’n succes van het voorbije jaar, werd The Weeknd geen enkele keer genomineerd voor de Grammy’s.

Meer
Lees meer...