‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’ niet meteen succes bij de critici

Eind volgende maand, op 27 juni, komt de vijfde Indiana Jones-film bij ons in de zalen. Dat betekent ook dat de eerste critici nu al toegang hebben tot de film en dus ook de recensies en scores beginnen binnen te stromen. En die zijn niet meteen positief. Verschillende critici geven de film zelfs een onvoldoende.

Harrison Ford (80) is nog niet helemaal klaar met zijn bekendste personage. Op 28 juni komt de vijfde Indiana Jones-film in 40 jaar uit. Dat wordt ook meteen Fords laatste. Tijdens de première van de film op het filmfestival van Cannes kreeg de acteur alvast een staande ovatie, maar de kritieken nadien waren minder lovend.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

De nieuwe film toont ons een Indiana Jones op rust. Hij lijkt zijn pensioen door te brengen in een stad waar hij zich allesbehalve thuis voelt en waar hij terugdenkt aan zijn tijden als archeoloog in de woestijn. Wanneer hij op een dag wordt benaderd door iemand die zijn hulp nodig heeft, overweegt hij een terugkeer.

Naast Harrison Ford doen ook onder andere Antonio Banderas, Phoebe Waller-Bridge en Mads Mikkelsen mee. Waller-Bridge speelt het petekind van Indiana en is op zoek naar antwoorden op haar vragen. Mikkelsen speelt dan weer de slechterik.

Eerste recensies

De officiële release van Indiana Jones and the Dial of Destiny is pas voor eind volgende maand, maar toch ging de film alvast in première op het filmfestival van Cannes. Dat betekent ook dat de eerste recensies binnen zijn. Die zijn niet meteen positief.

Op verschillende sites valt te lezen dat “Harrison Ford een beter afscheid had verdiend” en dat het “de nodige sparkles mist”. Die opinies vertalen zich ook naar de eerste score op Rotten Tomatoes. Daar haalt de film op dit moment slechts een score van 43 procent na 14 reviews van filmcritici.

(Her)bekijk de trailer voor Indiana Jones and the Dial of Destiny hier:

Indiana Jones and the Dial of Destiny verschijnt op 27 juni in de bioscoop.

Meer
Lees meer...