‘Love is Blind’: Dit gebeurde in de reünie die bijna niemand te zien kreeg

Vannacht vond de livereünie van het vierde seizoen van Love is Blind plaats. Normaal hadden fans over de hele wereld die finale live kunnen meevolgen, maar dat liep volledig in het honderd. Wie probeerde om de livestream te kijken, kreeg niets anders dan een foutmelding te zien. Maar enkele journalisten konden toch naar de volledige reünie kijken en deelden hun spoilers.

Love is Blind pakte dit jaar uit met een primeur. Voor het eerst zou de reünie van de reeks live plaatsvinden. Maar dat liep niet helemaal zoals gepland. Enkele journalisten van Decider konden de reünie wel live volgen en daarom kunnen we nu al enkele spoilers geven voor de reünie vanavond om 21 uur op Netflix verschijnt.

Wie is nog samen?

In de laatste aflevering van het vierde seizoen van Love is Blind kregen we te zien hoe vier koppels hun huwelijksdag haalden. Drie van hen, Chelsea & Kwame, Tiffany & Brett en Bliss & Zack, gaven elkaar ook daadwerkelijk het jawoord en gingen als man en vrouw verder. Maar hoeveel van die drie zijn er nu nog samen?

De opnames van het vierde seizoen van Love is Blind vonden plaats in het voorjaar van 2022. Dat betekent dat de koppels ondertussen al bijna een jaar getrouwd zijn. In de reünie komen we zo te weten dat alle drie de getrouwde koppels, 11 maanden na hun huwelijk, nog steeds gelukkig samen zijn.

Tiffany en Brett

Beginnen doen we met het drama-free koppel van het vierde seizoen: Tiffany en Brett. Enkel de broek van Brett strooide even roet in het eten op hun huwelijksdag, maar voor de rest kenden zij een vrijwel vlekkeloos parcours. Het komt dan ook niet als een verrassing dat ze nog steeds gelukkig zijn samen. Ze denken al aan kindjes, maar willen eerst nog samen met hun tweetjes reizen en meer van de wereld zien.

Chelsea en Kwame

Een tweede koppel dat na elf maanden nog steeds samen is, is Chelsea en Kwame. Zij kenden een iets moeilijker parcours, maar kozen uiteindelijk voluit voor elkaar. Toch waren de reacties bij de kijkers verdeeld. “‘Ja’ zeggen was het helemaal waard en Kwame daagt me uit om beter te zijn”, klinkt het bij Chelsea. Kwame voegt daaraan toe dat mensen “maar 1 procent van hun relatie te zien kregen en dat het vooral is wat ze samen meemaakten dat hen sterk maakt”.

Kwame helpt ook een misverstand de wereld uit. Op TikTok deed er namelijk een theorie de ronde dat Barbara, die in de reeks te zien was als de zus van Kwame, eigenlijk gewoon een actrice was. Maar Kwame ontkent dit stellig: “Barbara was geen actrice. Ze is gewoon zo’n goede zus. Barbara is al m’n hele leven m’n beste vriendin. Ook vertelt Kwame dat hij ook klaar was om Micah af te wijzen in de pods. Daarbij had hij zijn tekst neergeschreven. Maar uiteindelijk moest hij dit dus niet gebruiken omdat Micah hem voor was.

Bliss en Zack

Het derde en laatste getrouwde koppel is Bliss en Zack. Zij laten weten dat Zack ondertussen de beste vriend is geworden van Shah, de vader van Bliss. “Mijn vader zal ook betalen voor onze huwelijksreis”, klinkt het bij Bliss. Maar het was natuurlijk niet altijd zo positief bij Bliss en Zack. Zo koos Zack natuurlijk in de eerste plaats voor Irina.

Irina

Irina is ook aanwezig bij de reünie, dus kwam de love triangle met Zack en Bliss ook uitgebreid aan bod. “Het was moeilijk om iemand die zo geweldig is, zo slecht behandeld te zien worden”, zei Bliss over het gedrag van Irina tijdens de huwelijksreis in Mexico. Volgens Zack nam Irina hun relatie nooit serieus en nam ze enkel deel om bekend te worden. Irina ontkent dit en zegt dat ze “gewoon niet voor elkaar gemaakt waren”. Maar, zo voegt ze wel toe, “Ik denk nog steeds dat hij de beste man was die ik ontmoet heb tijdens de show.” Zack laat weten dat Irina hem en ook heel wat andere mensen gekwetst heeft, maar dat hij haar wel vergeeft. “Er zijn zoveel mensen die de deelnemers willen aanvallen, maar het is al een enorme straf dat de wereld je op je slechtste moment te zien krijgt. Ik vergeef je voor de volle 100 procent. Je zal ooit een geweldig persoon worden. Ik vergeef je en ik hoop dat de wereld dat ook zal doen.”

Irina vertelt ook waarom ze een kussen op haar gezicht legde terwijl Zack een serieus gesprek wilde aanknopen. Ze beweert daarbij dat ze een paniekaanval kreeg en niet wilde dat het te zien zou zijn dat ze aan het huilen was. Maar dan komt er een opvallend verhaal naar boven. Zo zou Irina een DM naar Bliss gestuurd hebben met de boodschap: “You dodged a bullet“, omdat Zack haar niet gekozen had. Op exact hetzelfde moment kreeg ook Zack een DM van Irina met de boodschap dat ze hoopte dat hij en Bliss iets konden starten. Hierbij geeft Irina wel toe dat ze te ver ging. “Niets wat ik deed was oké.”

Aan het begin van het seizoen waren Irina en Micah beste vriendinnen, maar dat veranderde toen Irina begon te flirten met Paul in Mexico. “Ik denk dat we allebei onze partners en de andere mensen daar met weinig respect behandelden. Het enige wat we allebei kunnen doen, is dit onder ogen komen en beter ons best doen in de toekomst. Het feit dat we zo’n goede vriendinnen waren, maakte het harder en verblindde me. Ik stelde dingen van mijn relatie met Paul in vraag en dat heeft me het meest gekwetst.

Micah en Paul

Vervolgens is het de beurt aan de andere Mean Girl, Micah. Zij bereikte samen met Paul de laatste aflevering, waar hij “nee” antwoordde. Dat betekende toch niet het einde van hun relatie. Ze gaven elkaar nog even een kans, maar kort na de opnames gingen ze toch definitief uit elkaar. Zack vertelt daarbij dat hij Paul nog gesproken had op de dag van zijn “neewoord”. “Paul was 100 procent oprecht verliefd op Micah, maar hij voelde zich niet zeker genoeg om de beslissing te maken die hun hele leven zou beïnvloeden.” Hij benadrukt ook dat Paul hier diep over had nagedacht.

Micah krijgt vervolgens de vraag of ze denkt dat ze nog steeds zou samen zijn met Paul als ze allebei “ja” hadden gezegd. Micah was namelijk van plan om “ja” te zeggen, maar wilde niet het risico lopen dat Paul “ja” zei om haar niet te kwetsen. “Ik wilde niet mijn hele leven rondlopen met de vraag of hij gewoon “ja” zei om mij niet te vernederen. Ik wilde zeker zijn dat hij koos voor zichzelf en de enige manier om daar zeker van te zijn, was door hem als eerste te laten beslissen.” Paul bevestigt daarna wel dat hij sowieso “nee” had gezegd, ongeacht het antwoord van Micah.

Op TikTok circuleert al enkele dagen een fragment van net na het niet-huwelijk van Micah en Paul. Daarbij loopt hij langs een van de bruidsmeisjes van Micah en lijkt het alsof hij haar op het achterwerk slaat. Paul ontkent dit en zegt dat de beschuldigingen absurd zijn.

Oordeel gerust zelf:

Shelby

Ook Shelby, een van de beste vriendinnen van Micah, komt aan bod in de reünie. Daarbij vertelt Micah dat Shelby dingen vaak harder zegt dan ze bedoelt. “Ze wilde niet dat mijn huwelijk mislukte, da’s waarom ze zo reageerde. Wanneer ze Paul voor het eerst ontmoetten, vroegen mijn vriendinnen wat hij geweldig aan me vindt en hij zei: ‘Ik weet het niet’. Ik wist dat hij van me hield, maar er kwamen veel twijfels omdat het niet natuurlijk leek te komen. Shelby vreesde daardoor dat het huwelijk zou falen.”

Op dat moment haalt Zack uit naar Micah. “Ik heb het gevoel dat ze nooit gepland had om te trouwen met Paul. Je hebt Paul nooit verdedigd in die interactie met Shelby.” Daarop reageert ook Micah defensief. “Was je erbij misschien? Ik ben hier niet om Paul aan te vallen. Ik ben hier omdat ik me gekwetst voel en antwoorden wil.”

Marshall, Jackie en Josh

Last but not least was er natuurlijk ook aandacht voor de andere love triangle van het vierde seizoen van Love is Blind, die met Marshall, Jackie en Josh. Marshall was aanwezig bij de reünie maar Jackie en Josh stuurden hun kat. Ze hadden voor de opname wel al een gesprek gehad met Vanessa. Daaruit blijkt dat Jackie en Josh nog steeds samen zijn en ondertussen zelfs samenwonen en samen een hond en een vis hebben. Jackie benadrukt daarbij ook nog eens dat de date met Josh in de koffiebar plaatsvond nadat ze een punt zette achter haar relatie met Marshall. Ze laat ook weten dat ze veel gegroeid is door het avontuur en een ander persoon is dan ze was tijdens de opnames. Iets waar Marshall het duidelijk niet helemaal mee eens was.

Tot slot wordt ook de ring aangehaald. Jackie weigerde om haar verlovingsring terug te geven aan Marshall. “Ik wilde de ring terughebben omdat het een symbool van mijn liefde was. We hebben deze ringen gekozen. Ik vond dat ze het niet verdiende om dat symbool van mijn liefde te hebben. Ik wilde zeker niet iemand anders ten huwelijk vragen.” Marshall ging na zijn breuk met Jackie wel op één date met Kacia die hij ook ontmoette in de pods. Maar daar bleef het bij. Marshall besluit dat hij niet wil dat er meer drama komt rond de situatie. “Let’s move on. Jackie en Josh zijn gelukkig en ik ben gelukkig.”

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...