‘Love is Blind’: Vanessa en Nick Lachey worden mogelijk écht vervangen als hosts

Het vierde seizoen van Love is Blind blijft voor ophef zorgen. Nadat we tijdens het seizoen te maken kregen met verschillende onsympathieke deelnemers, een mogelijk overspel en een verandering van verloofde, kreeg ook de reünie heel wat kritiek. En die was vooral gericht tegen het presentatieduo Nick en Vanessa Lachey.

De afgelopen weken ging een petitie viraal waarin gevraagd wordt om Nick en Vanessa Lachey te vervangen als presentatieduo van de Netflixreeks Love is Blind. Volgens velen proberen de twee de aandacht te fel naar zich toe te trekken, stellen ze niet de juiste vragen en viseren ze de foute personen. En het lijkt erop dat Netflix naar de kritiek luistert.

Petitie

De petitie, die te vinden is op Change.org, werd al na het derde seizoen opgezet door Libby Cross. Zij is een grote fan van Love is Blind, maar ziet één groot probleem in de reeks: de presentatoren Nick en Vanessa Lachey. Het koppel, dat in het echte leven getrouwd is en drie kinderen heeft, presenteert de reeks al sinds het eerste seizoen en is daarnaast ook te zien als presentatieduo bij The Ultimatum.

Volgens Cross zijn Nick en Vanessa al sinds het eerste seizoen “nutteloos en misplaatst”. “Ze proberen de aandacht te veel naar zich toe te trekken en willen focussen op hun eigenlijk persoonlijke leven in plaats van op dat van de deelnemers.” Ze verwijst ook naar de ongepaste opmerkingen van Nick Lachey over zijn ex-vrouw Jessica Simpson en de manier waarop Vanessa tijdens de reünie over iedereen heen sprak en niemand de kans gaf om z’n verhaal te doen. “Voor een show die reality-tv beweert te zijn, doen Vanessa en Nick het fake, cringy en slecht gemaakt lijken.”

“Vergezel de duizenden fans van Love is Blind die proberen om de beste versie van de show te maken, door Nick en Vanessa Lachey te verwijderen als host en ze te vervangen door … letterlijk eender wie anders.” Hoewel de petitie dus dateert van na het derde seizoen van Love is Blind, heeft hij recent een gigantische push gekregen door de problemen met de presentatoren tijdens het vierde seizoen. Op dit moment telt de petitie meer dan 42.000 handtekeningen.

Nieuw presentatieduo

Volgens The Daily Mail zou Netflix nu overwegen om Nick en Vanessa Lachey inderdaad te vervangen. Een insider vertelt zo aan het medium dat er al langer gedacht werd om de twee te vervangen. “Dit is in een stroomversnelling beland door de reünie die een ramp was op zo veel levels. Als ze willen dat de ratings hoog blijven, dan zal er verandering moeten komen.”

Een bron die achter de schermen werkt bij Love is Blind vertelt dat er gedacht wordt aan Lauren en Cameron uit het eerste seizoen. Zij zijn nog steeds gelukkig getrouwd en zouden ook volgens fans van de reeks de perfecte hosts zijn omdat ze weten wat de deelnemers meemaken. “Kijkers voelen een connectie met Lauren en Cameron omdat zij de real deal zijn. Ze zijn down to earth en vriendelijk en kunnen de deelnemers helpen omdat ze zelf in hun schoenen hebben gestaan. Mensen willen zich verbonden voelen met de hosts en dat lukt niet met Vanessa en Nick.”

Bekijk hier nog eens de trailer van het vierde seizoen van Love is Blind:

Bekijk hier onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...