‘Love Island’-Raphaëlla na exit: “Tussen mij en Matthi gaat niets meer gebeuren”

Raphaëlla zorgde eerder deze week voor een primeur op Love Island. Nadat haar partner Mattheüs van Casa Amor terugkeerde met Jaimy besliste ze zelf om naar huis te gaan. Nu zit Raphaëlla nog in quarantaine in Spanje en werd ze door RTL gecontacteerd voor een interview.

Wekenlang waren Raphaëlla en Mattheüs onafscheidelijk en door vele kijkers werd het koppel ook gezien als de mogelijke winnaar van Love Island. Maar Casa Amor schudde alles door elkaar.

Raphaëlla en Mattheüs

Casa Amor startte voor Raphaëlla en Mattheüs met een valse noot. De twee hadden net een discussie gehad en die was nog niet volledig uitgepraat. Daardoor stapte Mattheüs met gemengde gevoelens de nieuwe villa Casa Amor binnen.

Dat er daar verschillende dames hun zinnen op hem hadden gezet, hielp natuurlijk ook niet. Allereerst was er Fabiënne die eerder al had duidelijk gemaakt dat ze Mattheüs wel zag zitten. Maar het werd uiteindelijk Jaimy die Mattheüs kon overhalen om een punt te zetten achter zijn prille relatie met Raphaëlla en als koppel terug te keren naar de villa.

Raphaëlla daarentegen bleef trouw aan haar Matthi. Ze maakte zichzelf ook een belofte. Als Mattheüs met een ander zou terugkeren naar de villa, dan zou ze zelf naar huis gaan. En dat deed ze dus ook. Na een emotioneel afscheid van de andere Islanders, vertrok Raphaëlla naar huis.

Over en uit

Nu vertelt ze in Love Check-Up dat ze nog steeds achter haar keuze staat. “Ik zag niet meer het nut om in de villa te blijven en iemand anders te leren kennen. Want mijn hart lag bij hem. Er waren ook nog maar twee weken over op Love Island en het had mij al vier weken gekost om mijn hart te openen voor Matthi.”

Dat maakt ze nog eens duidelijk wanneer ze de vraag krijgt of ze, wanneer Mattheüs ook naar huis is, contact met hem zal opnemen. “Ik ben geen tweede of derde keus. Ik heb gevoelens voor hem maar tussen mij en Matti gaat niets meer gebeuren.” Toch wenst ze hem nog steeds het allerbeste toe. “Ik gun Matthi echt oprecht de wereld. En als dat hem gelukkig maakt, dan moet hij dat doen.”

“Gekozen voor mezelf”

Ook al vond Raphaëlla de liefde niet op Love Island, ze is toch gelukkig over het parcours dat ze heeft afgelegd in het programma. “Ik had niets veranderd aan mezelf, want ik ben fier op het parcours dat ik heb afgelegd. En ik ben zo fier dat ik altijd oprecht ben geweest over mijn gevoelens. Nee, ik zou niets niets, niets, niets anders hebben gedaan.”

Zelfs van haar abrupte einde heeft Raphaëlla geen spijt. “Ik ben heel blij met de keuze die ik gemaakt heb. Het is niet het einde van de wereld dat een jongen niet voor je kiest. Het is niet het einde van de wereld omdat je even voor jezelf kiest. Er zal wel iemand anders op mijn pad komen. Ik hoop dat het werkt voor hem en ik hoop ook dat we vrienden kunnen blijven want we komen gewoon supergoed overeen.”

Tot slot doet Raphaëlla ook nog een voorspelling over het einde van het programma. “Ik denk dat Mert en Joan of Remco en Imen gaan winnen.” Het nieuwe koppel Fabiënne en Gianni ziet Raphaëlla dan weer niet als een goede match. “Gianni is eigenlijk meteen terug naar Eilish toe getrokken, dus ik denk dat zij opnieuw een koppel zullen vormen.” Bekijk hier het volledige interview.

Love Island is elke avond om 21.30 uur te zien op VIJF.

Meer
Lees meer...