‘Mark Cavendish: Never Enough’ over carrière van de Britse wielrenner nu te zien op Netflix

Netflix is weer een sportdocumentaire rijker. Nadat eerder dit jaar al Tour de France: Unchained verscheen, is er nu ook de wielerdocumentaire Mark Cavendish: Never Enough. Die vertelt het volledige parcours van de ondertussen 38-jarige Engelse wielrenner Mark Cavendish.

Het blijft maar sportdocumentaires regenen op Netflix. Na verschillende reeksen over onder andere tennis, golf en Formule 1 lijken nu ook de documentaires rond wielrennen het goed te doen. De nieuwste in dat laatste rijtje is Mark Cavendish: Never Enough en die is vanaf nu te zien op Netflix.

Mark Cavendish

Zelfs wie niets van wielrennen kent, kent de naam Mark Cavendish. De 38-jarige wielrenner komt uit het Britse Isle of Man. Dat is een klein eiland tussen het Engelse vasteland en Ierland. Cavendish begon zijn carrière in 2005, maar staat vooral bekend om zijn vele ritwinsten in grote wedstrijden tussen 2013 en 2021. Zo won hij maar liefst 34 etappes in de Tour de France, waarmee hij het record van Eddy Merckx evenaarde, en werd hij in 2011 wereldkampioen op de weg.

Eén ding is duidelijk: alles staat in teken van de koers. Dat zien we ook in de nieuwe documentaire die vanaf nu op Netflix te zien is. Daar vertelt Cavendish zelf over zijn liefde voor de sport, maar zien we ook de mensen rond hem over zijn carrière praten. Daar hoort natuurlijk ook het nakende afscheid bij, want met zijn 38 jaar is de renner natuurlijk niet meer van de jongste.

Zijn laatste seizoen?

In de documentaire komt dus ook zijn leeftijd en de verwachtingen errond aan bod. Zo horen we de mensen rond hem praten over hoe velen verwachtten dat hij zou ophouden met wielrennen na zijn 34ste ritwinst in de Tour de France in 2021.

Daarnaast horen we ook Cavendish zelf zeggen dat hij het moeilijk heeft met de verandering van zijn status. “Je gaat niet zomaar van de beste van de wereld naar … niets”, vertelt hij in de trailer. Ondertussen is Cavendish dus nog steeds aan het werk bij wielerploeg Astana Qazaqstan en was hij tijdens de laatste Tour de France, tot zijn blessure, ook nog van de partij. Of dat volgend jaar ook nog het geval zal zijn, valt af te wachten.

Bekijk de trailer van Mark Cavendish: Never Enough hier:

Mark Cavendish: Never Enough is vanaf nu te zien op Netflix. Liever een fictiereeks? Bekijk hier onze 50 favorieten op Netflix.

Meer
Lees meer...